Portræt af Louise Sigvardt og Marcus Hannibal fra Bunn Studio
Bunn Studio laver indretninger og designløsninger for kunder, som gerne vil have et helstøbt koncept. Designduoen, som også danner parløb privat, består af Louise Sigvardt og Marcus Hannibal, som indtil for et år siden boede og arbejdede i New York. Med en international tilgang til indretning og design kalder de sig selv atypiske, da de vil væk fra det minimalistiske og strømlinede skandinaviske design.
Bunn Studio rykkede for en måneds tid siden deres studie i Ryesgade i København hjem til privatboligen, et funktionelt rækkehus på Amager, som de stadig er i gang med at renovere, da Byggeri+Arkitektur lægger vejen forbi. De har moderniseret det ellers lidt mørke rækkehus af ældre dato med adskillige ovenlysvinduer i det nye tag, ligesom de har fjernet væggen mellem køkken og stue/udestue for at få et stort lyst køkken-alrum med en rummelig opholdsstue og plads til hjemmekontor. Ideen med at lade arbejdsbasen og privaten smelte sammen var oplagt, da Louise Sigvardt og Marcus Hannibal af familiemæssige årsager besluttede sig for at rykke hjem til Danmark efter seks år i New York. Desuden er Bunn Studio ekspanderet så meget, at de simpelthen manglede plads i studiet i Ryesgade. Endelig har parret netop fået en lille datter, som – ud over behovet for flere kvadratmeter – også gør hverdagen nemmere, når de kan undgå transporttid til og fra arbejde.
- Vi er rigtig glade for denne beslutning, da vi efter hjemkomsten fra USA har brug for en periode, hvor vi mærker efter og finder ud af, hvor vi skal lægge vores kræfter i fremtiden. Både vores bolig og studio var vi vokset ud af – der var efterhånden materialeprøver overalt, og nu kræver vores familieforøgelse helt naturligt flere rum at brede os på, siger Marcus Hannibal, som selv snedkererer lidt i det små i forbindelse med huskøbet.
Han suppleres af Louise Sigvardt, som sidder med deres lille nyfødte datter i armene under interviewet:
- Det har været fedt at bo og arbejde i udlandet, men det begyndte i den senere tid at blive uholdbart at være i USA hele tiden. Så med coronakrisens udbrud passede det perfekt at trække teltpælene op derovrefra og rejse hjem til Danmark. Jeg var desuden blevet gravid, så det passede fint med at gå freelance, da jeg alligevel stod over for en barselsperiode.
Læs også:
Gamfratesi: Snusfornuft og spontanitetFra New York til Bredgade
Marcus Hannibal er uddannet industriel designer og sammen med Louise Sigvardt grundlagde de Bunn Studio i 2017 i New York. De arbejdede hovedsageligt for udenlandske kunder som f.eks. sko- og tøjbrandet, Everlane, da Louise Sigvardt er uddannet modedesigner. Hun var specialiseret i skodesign, som samtidig er hendes egen passion, hvorfor skosamlingen er ganske stor. De har også haft et tæt samarbejde gennem flere år med onlineforhandleren af møbel- og interiørdesign, Radnor grundlagt af Susan Clark, som henvender sig til en meget smal målgruppe af stenrige velhavere.
Bunn Studio har bl.a. bidraget med tæppe- og møbeldesign til indretningen af luksuspenthouselejligheden, The Bryant, tegnet af David Chipperfield Architects, i New York, hvor Radnor har kurateret indretningen. Lejligheden på 400 kvm fungerer som et showroom for f.eks. Julianne Ahn, Marie Eklund, Loïc Bard, Egg Collective, Pat Kim, Farrah Sit, Pelle og Oyyo.
- Vores bidrag til Radnor er f.eks. den polstede spisebordsstol i valnød, Pillar Dining Chair, det håndlavede gulvtæppe, Halyard Rugs af 50% New Zealandsk uld og 50% ren silke, som bliver udstillet i penthouselejligheden, der er skabt, så den virker hjemlig frem for som et slags butiksvindue, siger Marcus Hannibal, som oplyser, at deres design er så smalt, at der er mellem 14-16 ugers leveringstid på tæpperne og 10-12 ugers leveringstid på stolen.
- Når vi har designet til kunder i New York, er det et helt andet segment end i Danmark. Det produceres ikke i en stor volumen, men til 1% af køberne på markedet, som efterspørger unikaprodukter. De spørger ikke efter prisen, fortæller Louise Sigvardt.
Indretter lægehuse- og praksisser
Efter hjemkomsten til Danmark har deres første større indretningsprojekt i Danmark været det nye showroom for snedker- og møbeldesignvirksomheden, Brdr. Krüger i Bredgade i København. Det blev indviet i foråret og er blevet rost til skyerne i internationale magasiner.
- Det var en fed opgave med Brdr. Krüger, hvor Jonas var med på helt at bryde med den kølige minimalisme, siger Marcus Hannibal.
Hidtil har de arbejdet som underleverandører til andre større designbrands, hvilket har passet dem begge helt fint. Det har f.eks. været farver og mønstre til tekstilvirksomheden, Kvadrat, et sofabord og et højdejusterbart spisebord for møbelbrandet Mazo, gulvtæpper for Radnor, en loungestol og en barstol for Sibast.
-Vores mål er ikke i sige selv at være ’de store stjerner’, men at lade vores design tale for sig selv, siger Marcus Hannibal, som også har designet to cykler.
Som det allernyeste er Bunn Studio begyndt at indrette offentlige steder som f.eks. klinikker.
- Det med indretning af lægehuse- og praksisser er en ny ende af branchen, vi er gået ind i. Ellers er alt andet enten private hjem og nye ting, vi ikke kan vise, eller også er det under konkurrenceklausuler, siger Louise Sigvardt og fortsætter:
- Pt. arbejder vi på en del nye projekter til starten af det nye år, som jeg endnu ikke kan fortælle noget om. Dog kan jeg løfte sløret for, at det bl.a. er en sofaserie, vi arbejder på.
Deres indretning af f.eks. venteværelser hos læger har vist sig så populære, at lægerne fortæller, at der bare er et problem ved dem, og det er, at folk kommer tidligere og ikke vil gå hjem.
- Patienterne hænger faktisk ud lidt længere hos lægen, da der er rart at være. Den tanke kan vi godt lide, da det måske kan være med at gøre folk raske hurtigere. Det er mega spændende at være med til at tage konceptet med at gå til lægen et skridt videre, siger Marcus Hannibal og suppleres af Louise Sigvardt:
- Der behøver ikke være hvide vægge og en hård, kedelig stol at sidde på. Der er måske behov for at gøre det mere ”sexet” at gå til lægen i dag med f.eks. planter, behagelige møbler og ditto belysning. Tekstilerne er f.eks. taget fra udendørsmøbler, så de er mere hygiejniske end almindelige polstermøbler.
Hyggelig kanelbolle
En anden anekdote fra deres designliv handler om stolen, Pillar Dining Chair for Radnor, som er blevet fremstillet hos Amish-folket i Pennsylvania.
- Da de ikke må have teknologi, men havde behov for tegninger på stolen, måtte naboen modtage tegninger på mail, printe dem ud og aflevere dem til dem. De har dog en CNC-fræser, hvor strømmen kommer fra en generator, så delene til stolen kunne blive drejet, fortæller Marcus Hannibal.
Navnet Bunn Studio fandt de på, da gerne vil have et navn, som adskiller sig fra de andre i branchen.
- Det måtte gerne være noget, som overhovedet ikke relaterer sig til det, vi laver, f.eks. ligesom Apple og computere. Det måtte ikke lyde selvhøjtideligt, men sjovt og hyggeligt. Anekdoten er, at vi spiste mange cinnamon bunns fra en lokal café, og tanken om noget simpelt bagværk med få ingredienser kan vi godt lide at sammenligne vores designstudie med. At vi også får noget godt ud af få ting, siger Louise Sigvardt med et smil.
Kunden og brugernes behov er i højsædet for Bunn Studio, som gerne vil undgå det overfladiske og perfekte. Det gælder alt – fra indretning til møbeldesign.
- Det handler for os om, hvad modtageren har brug for. Vi bryder os ikke om elitært design, men foretrækker, at ting giver mening. Vi går nok efter lidt gammeldags værdier og lefler ikke for tidens tendenser med minimalisme og new nordic, siger Marcus Hannibal og fortsætter:
- Vi har ikke så travlt, men tager tingene, som de kommer i vores tempo. Vi lytter til kundens behov, og det er sjældent vores egen stil eller behov, som vi lader os styre af. Vi vil gerne levere noget autentisk og har ikke ambitioner om at sælge 1.000 units af et eller andet produktdesign om året.