
Hotel Herman K, Brøchner Hotels
Storformatfliser fra Flise Bent balancerer Hotel Herman K’s brutalisme
Det er ikke kun loftshøjden på 12 meter, der er i storformat på det nyåbnede, fem-stjernede Hotel Herman K på Bremerholm i København. Hotellets 33 badeværelser er også beklædt med keramisk marmor i den helt store stil - og i imponerende dimensioner.
Det er ikke helt uden grund, at den tidligere transformerstation på Bremerholm i København med sin forvandling til det fem-stjernede Hotel Herman K, er blev kåret til årets bedste renoveringsprojekt.
Det er nemlig i overbevisende grad lykkes at bevare den brutalistiske betonarkitekturs rå stoflighed og samtidig kombinere den med overdådig luksus og en stemning af forfinet elegance.
Nyt gigant format
Det sidste kommer ikke mindst til udtryk i mødet med et af hotellets 33 badeværelser, som på både inder- og yderside er beklædt med keramiske marmor-fliser i storformat.
Ikke mindst på kabinernes yderside imponerer fliser med dimensioner på ikke mindre end 1 x 3 meter – et format, der indtil for ganske få år siden var umuligt at fremstille, fortæller direktør i Flise Bent A/S, Mads Plambeck.
- Vi oplever en stor interesse for produktet, der ud over de æstetiske kvaliteter også er bæredygtigt fremstillet og desuden vedligeholdelsesfrit og resistent overfor syrer og andre kemikalier, lyder det.
En anden stor fordel ved Marvel Statuario, som fliserne hedder, er tykkelsen på bare seks millimeter. Det betyder, at de kun vejer en tredjedel af, hvad tilsvarende dimensioner i marmor, ville veje, og at de dermed har været håndterbare for håndværkerne.

Som i en udhulet marmorblok
På indersiden er kabinen er både gulv og vægge beklædt med tilsvarende fliser i forbandt, men i dimensionen 30 x 60 cm. Dermed er det som at befinde sig midt i en udhulet marmorblok, når man træder ind på badeværelserne, siger Mads Plambeck:
- Jeg synes, man er lykkes rigtig godt med hele forvandlingen fra transformerstation til hotel og restaurant, og ikke mindst med at skabe nogle meget smukke og luksuriøse badeværelser, lyder det.
Sprængsikkert hotel
Den industrihistoriske bygning i beton og bronze er opført i årene 1962-63 af Stadsarkitektens Direktorat og arkitekt Hans Chr. Hansen. Den levede frem til 2013 en relativt anonym tilværelse som transformerstation.
Omdannelsen af bygningen har været krævende for de udførende parter. Dels fordi man ville bevare så meget som muligt af huset - og dels fordi transformerstationer har strategisk betydning, og dermed er støbt i sprængsikker beton.