<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Relanceret møbelserie af Jørgen og Nanna Ditzel i ny cirkulær variant
Relanceret møbelserie af Jørgen og Nanna Ditzel i ny cirkulær variant

Relanceret møbelserie af Jørgen og Nanna Ditzel i ny cirkulær variant

MØBLER SPECIALINVENTAR

Først forvandlede Mater udendørsserien, som oprindeligt blev lavet i træfiner, til Ocean Kollektionen, lavet af genanvendte fiskenet og havplast. Nu er det Carlsbergs ølfustager af plast, som genanvendes. Mater kalder serien for Ocean OC2 Collection, da det er 2. udgave i Ocean kollektionen med genanvendt materiale fra Carlsberg.

Mater er gået sammen med Carlsberg og virksomheden Re-Plastic for at reproducere et af det 20. århundredes mest anerkendte designpar, Nanna og Jørgen Ditzels udendørsserie fra 1955. Initiativet er en del af Carlsbergs bæredygtighedsprogram Together Towards ZERO. I kølvandet på lanceringen af Carlsbergs nye fustagesystem, DraughtMaster, etablerede bryggeriet i begyndelsen af 2019 et pantsystem sammen med kunderne.

 

Re-Plastic aftager Carlsbergs brugte ølfustager, og genanvender dem blandt andet til at fremstille Maters nye Ocean OC2 Collection. Når fustagerne genanvendes, bidrager det til yderligere reduktion af CO2 påvirkningen frafustagerne, samt en mere cirkulær anvendelse af materialerne. Ambitionen er at håndtere næsten 200 ton plastikaffald de kommende år. Founder af Mater, Henrik Marstrand udtaler:

 

- Samarbejdet mellem Carlsberg, Re-Plastic, Ditzel familien og Mater er et helt enestående eksempel på en ny innovativ måde at tænke cirkulær produktion på tværs af brancher. Vi er konstant på udkig efter lignende samarbejder hvor vi kan anvende genbrugsplast eller andre affaldsstrømme og sende det retur som møbler og belysning, der indgår i virksomhedens egen indretning. Vi er allerede i gang med lignende projekter, hvor vi gennem vores nye innovative produktionsmetode har mulighed for at genanvende mange typer affald til møbler og belysning.

 

OceanOC2_Campaign_1600

Brugte Draughtmaster ølfustager fra Carlsberg

 

En klimabelastning svarende til en rød bøf

Et OC2-sæde lavet af genanvendte ølfustager fra Carlsberg sparer op til 53 % i CO2 udledning i forhold til et tilsvarende sæde lavet i ny plast, hvilket igen svarer til cirka tre kilo mindre CO2.Sagt på en anden måde, har et Ocean OC2-sæde en klimabelastning svarende til en rød bøf på 150 gram. Det er den danske virksomhed Målbar, der står bag udregningerne. Målbar har udviklet et målingsværktøj til møbel- og designbranchen, der viser et produkts bæredygtighed ud fra en række forskellige parametre. Dennie Ditzel, datter af Jørgen og Nanna Ditzel siger:

 

- At få en cirkulær version af de klassiske stole har været et stort ønske for os, og samarbejdet med Mater og Re-plastic sikrer, at vi ikke blot får en grøn variant af det klassiske design, men en Carlsberg grøn version, som kan pryde terrassen foran det smukke hovedkvarter ud til brygger Carl Jacobsens gamle have. Det tror jeg mineforældre ville sætte pris på, men jeg gætter også på, at den kunstinteresserede Carl Jacobsen ville have værdsat ideen og møblerne.

 

OceanOC2_Campaign3

OC2 bænk, Ocean OC2 4 pers. bord og Ocean OC2 stol

 

 

Siden Mater så dagens lys i 2006, har bæredygtige, cirkulære produktionsløsninger været omdrejningspunktet. Med lanceringen af de første Ocean produkter i 2019, var Mater også først med brugen af genanvendt fiskenet og plastaffald fra havet til at fremstille møbler. Nu er turen så kommet til andre genanvendte materialer og affald. Henrik Friis Fredvig, Chef for on-trade i Carlsberg Danmark udtaler:

 

- Carlsberg Danmarks pantsystem for fustagerne gør, at vi sammen med Mater og Re-plastic kan give fustagerne nyt liv og vi glæder os til at vise Maters nye havemøbler, som understreger mulighederne i den cirkulære økonomi.

 

Christian Wittrup, Direktør i Re-plastic supplerer:

 

- Det klassiske design og Maters vision har været en stor, men spændende udfordring. Vi er lykkedes, fordi vi stolede på hinanden, men især fordi vi delerambitionen om altid at tænke på i morgen og i dettetilfælde, at designe morgendagens verden med spild fra i dag.

 

 

Anbefalede artikler