
Transformation: Bernstorffsminde Møbelfabrik skal ud i verden
Et af landets ældste møbelsnedkerier, Bernstorffsminde Møbelfabrik, er i gang med en transformation fra en anonym underleverandør til en selvstændig møbelproducent. Ambitionerne er store, fortæller direktør Mette Sundberg og Ole Bjerg.
Stolen Taco er designet af Foresom Hjort-Lorentzen og produceres af Bernstorffsminde Møbelfabrik.
Der er ikke mange, som ved, at en række gamle møbelklassikere – designet af de kendte møbelarkitekter som f.eks. Børge Mogensen, Søren Holst og Kaare Klint – er produceret af den lille møbelsnedkervirksomhed Bernstorffsminde Møbelfabrik på Fyn. Historien om det gode danske møbelsnedkerhåndværk begyndte i landsbyen Bernstorffsminde, hvor Bernstorffminde Møbelfabrik grundlagt i 1837 og tog hul på sin 200 år lange historie op til i dag, hvor møbelfabrikken slog sin position fast som leverandør af håndlavede snedkermøbler af højeste kvalitet og med fokus på detaljerne.
Nøgleordet er kærlighed til håndværket, som har eksisteret siden begyndelse, og som fortsat er kerneværdien i den netop nylancerede Bernstorffsminde Møbelfabrik, som har besluttet sig for at børste støvet af og gribe ud efter nutidens møbelentusiaster. Med relancering følger et nyt website og en aktiv tilstedeværelse på sociale medier, ligesom man kan møde Bernstorffsminde Møbelfabrik under 3 Days of Design.
– Selv om Bernstorffsminde Møbelfabrik er kendt som den ældste træ- og møbelvirksomhed i Danmark, ønsker vi ikke at leve en skjult tilværelse som en underleverandør for designvirksomheder længere. Vi vil gerne vise, at vi er mere end en anonym producent for de store kendte brands, siger Mette Sundberg, ejer og adm. direktør i Bernstorffsminde Møbelfabrik.
Retten i Svendborg er møbleret med modulsofaserien, System 2100, der er designet af Friis Moltke.
Håndværk og lang holdbarhed
Blandt de moderne og nulevende designere, som Bernstorffsminde Møbelfabrik samarbejder med, ses f.eks. Lise Vester, Welling/Ludvik og Foersom & Hiort-Lorenzen. Såvel de tidligere tider og nutidens møbeldesignere er nøje udvalgt på baggrund af deres håndværksmæssige kunnen og øje for detaljens betydning. Blandt nyhederne er flagskibsdesignet, System 2100, designet af Friis & Moltke.
– Vi går ikke kun på jagt i vores arkiver for nye lanceringer, men rækker ud efter aktuelle formgivere fra øverste hylde, ligesom vi også gerne udvikler kollektioner til kontraktmarkedet – et eksempel er modulsofaen af Friis & Moltke, siger Ole Bjerg, salgschef, fra Bernstorffsminde Møbelfabrik og påpeger, at kvalitet og lang holdbarhed er nøgleord.
Mette Sundberg og Ole Bjerg har store forventninger til møbelvirksomhedens deltagelse på 3 Days of Design, hvor de har lejet sig ind et lokale i Store Regnegade, hvor designvirksomheden Muuto ligger i stueetagen.
– Vi glæder os til at vise hele vores kollektion samlet på et sted – både nyt og gammelt design. 3 Days of Design er på sin vis vores første milepæl, som vi har kæmpet for at blive færdige til. Vi vil gerne ud at blande os lidt med de andre aktører på kontraktmarkedet og har netop været på en charmetur i Australien, fortæller Mette Sundberg og fortsætter:
– Indtil videre har vores primære målgruppe været de hvide butikker, altså et high end-segment, men vi ser gerne en udvidet portefølje med arkitekter og indretningsdesignere fra ind- og udland.