
Konga-køkkener, som er tegnet af arkitekt Mette Fredskild, har showroom i København. Der går 6-8 uger fra bestilling til levering af et køkken.
Køkkendesign fra Konga: Glidende overgang mellem køkken og stue
Nutidens åbne plan mellem køkken og stue stiller andre krav til køkkenets funktion og æstetik. De store hvide standardkøkkener kan i stedet erstattes med et skræddersyet snedkerkøkken.
Det aflukkelige køkken eksisterer ikke længere, når der bygges moderne boliger. Køkken og stue indrettes i et åbent plan, hvilket stiller andre krav til køkkenets funktion og æstetik. Køkkenet bliver en del af inventaret i f.eks. en lejligheds største rum, det såkaldte leverum, hvor stue og køkken mødes i et åbent plan.
- Vi har designet et køkken, som kan udviske linjerne mellem køkken og stue. Køkkener i moderne hjem bør derfor kunne tilpasses individuelle behov og give mulighed for at sætte sit personlige præg, siger Mette Fredskild, arkitekt og designer af kvalitetskøkkenet fra Konga Kitchens.
Snedkerkøkkenerne produceres af KONGA CPH i Litauen, hvor man er stærk på produktion i træ og kan levere til konkurrencedygtige priser. Håndværket er i fokus i deres kundetilpassede snedkerkøkkener, der er fremstillet i høj kvalitet og efterfølgende bliver installeret af snedkere.
- Køkkener kan tilpasses det enkelte rum, så kunden kan få nøjagtig den bestemte længde og bredde, som de har brug for, forklarer Mette Fredskild, som observerer to overordnede tendenser inden for køkkener.
Køkkentendenser
Køkkener fylder mere og mere visuelt i boligen. I lejligheder, der udvikles til salg eller udlejning, ses ofte neutrale, hvide standardkøkkener, som udgør en stor del af opholdsrummet. Det kan være svært for beboeren at sætte sit eget personlige præg i køkkenet.
Den anden tendens er udviklingen inden for mad – den ene spor handler om convenince, det andet om at nørde med f.eks. brødbagning og fermentering.
- Mange vil gerne vise sin personlighed via deres køkken, som bliver et ”work shop kitchen”, hvor alt står fremme, så man er klar til at gå i gang med at lave noget. Hovedfilosofien bag det gode åbne køkken er, at der skal være et godt overblik kombineret med et enkelt udtryk. Konga er udført i gode materialer som egetræ og stål. Det kan tåle at blive brugt og vil patinere smuk, siger Mette Fredskild, som derfor har tegnet det køkken, som hun mente manglede på markedet.
Konga-køkkenet fremstår som et slankt design, der kan passe ind i mange rum. Designmæssigt kan det også bruges som et reolsystem i stuen, hvormed linjerne mellem køkken og opholdsrum opløses.
- Det er elegant, maser sig ikke på og er let i udtrykket. Stokkene i 25x25 mm er den mindste dimension, som både kan holde, se æstetisk flot ud og er mere bæredygtig på grund af de færre materialer. Stilmæssigt ligger det i krydsfeltet mellem nordisk/skandinavisk og minimalisme, en slags japandi, bl.a. på grund af de håndværksmæssige detaljer som fingertapsamlinger, slutter Mette Fredskild.