Bolig i Hellerup. Foto: Joachim Wichman
Møbelsnedkeri med forståelse for materialerne og arkitektens sprog
Møbelsnedkeriet 3D Inventar kan i år fejre sit 50 års jubilæum. Fra værkstedet i Sønderborg løser man en bred vifte af opgaver med specialinventar og møbler med gode detaljer og i høj kvalitet.
3D Inventar har netop fejret 50 års-jubilæum. Snedkerværkstedet med speciale i avanceret møbeldesign ligger i Sønderborg, hvorfra man løser en bred vifte af opgaver for kunder i hele landet. Dyb respekt for håndværket og høj kvalitet er hjertet i snedkeriet.
I dag laver 3D Inventar hovedsagelig specialinventar og møbler til indretning. Både til private hjem, hvor få personer bruger møblet, og til institutioner, hvor møblerne skal holde til mange års brug - af mange mennesker. Blandet andet til museet FLUGT, CVC Capital Partners kontor, guldsmed P. Hertz butik og Erslev Skole.
– Vi er gode til at lytte til arkitekterne og forstå, hvor de vil hen med deres ideer. Ofte bliver vi kontaktet, når en arkitekt går i gang med et projekt, og vi kan rådgive om løsningen i både design og materialer, så vi sikrer, at arkitekten kan komme i mål, fortæller ejer Morten Lorenzen.
Designet er oftest med særlige finesser, såsom flettet finer, rundede skabe, skjulte døre, indbygget LED-belysning mm.
– Det handler om at forstå helheden i det udtryk, arkitekten gerne vil skabe. Små detaljer har stor betydning for at få tingene til at gå op i en højere enhed.
Det meste af snedkerarbejdet udfører 3D Inventar selv på værkstedet, og enkelte materlaler får man udført hos sine mange rigtig gode samarbejdspartnere.
Indretning til en atmosfære
Til museet FLUGT er alle møbler individuelt tilpasset, fordi bygningen har så særegen en form, og alt har skæve vinkler. Designet af inventaret er blevet i en tæt dialog med tegnestuen BIG, fortæller Morten Lorenzen:
– Oprindelig fik vi opgaven gennem entreprenøren Nembyg, der havde set os i programmet Danmarks næste klassiker, hvor vi gik og lavede møbler for min søster Anne Boysen.
En anden opgave er møbler og inventar med gode detaljer og i bedste materialer til en privat bolig i Hellerup for Pernille Lind Studio i London.
– Det var også et spændende projekt. Undervejs var arkitekten en del i tvivl, om vi nu kunne løse tingene rigtigt. Men da det stod færdig, var hun så glad, for det ramte præcis det, hun havde forestillet sig. Og vi har netop færdiggjort endnu et projekt for hende i Nordsjælland, fordi hun ved, at vi forstår hendes sprog og kvalitetskrav.
Den gode dialog
Selvom Morten Lorenzen gerne starter et design i hurtige håndskitser, er kommunikationen om designet også gået den digitale vej:
– Vi tegner møbler op i 3D i imos. Det gør hele dialogen meget lettere og vi kan lave ændringer undervejs. Samtidig giver det en sikkerhed i produktionen og montagen. Og arkitekten og slutbrugeren kan se præcis, hvordan møbler kommer til at se ud, så de har ro i maven.