Nyt living lab præsenterer kontor-renovering ud fra cirkulære principper
Den netop indviede Sustainability Lab er både en samarbejdsplatform, et showroom, et co-working space og et living lab, hvor man tester løsninger til en mere bæredygtig fremtid. Eksempelvis har Velliv Ejendomme har igennem noget tid haft et ønske om at reducere affaldsmængder og materialespild på deres mange kontorrenoveringer, og man kan nu i showroomet fremvise et 700 m2 stort kontor, renoveret med en CO2-reduktion på næsten 40 %.
Sustainability Lab i Lyngby har netop haft officiel åbning, hvor Velliv Ejendomme sammen med Lendager kunne fortælle om deres ambitioner for fremtidige renoveringer af kontorejendomme, den konkrete renovering af Sustainability Lab samt hvordan der heri er opnået en næsten 40 % CO2 reduktion.
I showroomet kan man se f.eks. en lervæg fra Havnens Hænder, gulve og lofter fra A:GAIN, ReStart tæppefliser fra Tarkett, køkken fra Stykka og lamper renoveret af Fischer Lighting. Alle møbler er desuden overskudsmøbler fra foreningens medlemmer og glasvinduerne i møderummet er f.eks. gamle branddøre, der er bygget ind som væg.
Oplev kontor-case på Sustainability Lab
Velliv Ejendomme har igennem noget tid haft et ønske om at reducere affaldsmængder og ressource/materialespild ved de mange årlige kontorrenoveringer, der finder sted i deres samlede ejendomsportefølje. Udfordringen har været at få de nye lejere med på ideen, da det naturligt nok er svært at tage stilling til genanvendte løsninger, som man ikke kender. Derfor opstod ideen til at skabe et showroom, hvor potentielle nye kunder/lejere kan se og mærke løsninger med et reduceret CO2 forbrug.
Hvordan ser et kontor ud, hvis vi nedriver mindre? Bruger de gamle lamper/døre? Bruger genanvendte gulvfliser og brædder samt køkkenelementer? Hvordan ser en lervæg ud? Og kan vi se os selv i et sådant kontormiljø?
Da Science City Lyngby flyttede ind på Lyngby Hovedgade med et ønske om at videreføre foreningens arbejde med fokus på bæredygtighed & grøn omstilling blev foreningen naturligt den første oplagte lejer i den første prototype på et mere klimavenligt kontor i Vellivs portefølje.Læs også:
Om Sustainability Lab
Den grønne omstilling kræver åben innovation og partnerskaber, og hos Sustainability Lab danner man ramme for samarbejde mellem store og små virksomheder, studerende, forskere, iværksættere, videns- og klyngeorganisationer m.fl. Sammen med DTU og områdets store virksomheder og SMV’er – heriblandt mange forskningsbaserede – samt de utallige innovative startups der har placeret sig i byen, har Lyngby og Science City de komponenter og den viden, der skal til for at accelerere den grønne omstilling.
Herunder energieffektivitet i bygninger; Power-to-X & fremtidige brændstoffer til tung transport; IT & Cloud løsninger til data management og dokumentation af bæredygtighed; Fremtidens fødevarer – mikrobiologi, alternative proteiner; Klimatilpasning – rent vant, drikkevand, spildevand, og meget mere.