Din nye bedste ven i køkkenet – airfryeren
Du har sikkert hørt mange snakke om den og tænkt over, hvad det egentlig er. Det er tidens nok mest populære køkkenredskab. Men hvad er egentlig fidusen ved airfryeren, og hvad skal man tænke over, inden man køber den? Det kan du få lidt mere viden om her.
De gode egenskaber
Helt kort kan en airfryer forklares som værende en blanding mellem en frituregryde og en varmluftsovn. Den er en del mindre end en almindelig ovn, og den behøver ikke at blive varmet op, inden du bruger den. Derudover varmer den maden enormt hurtigt – også hurtigere end ovnen – og har derfor en kortere tilberedningstid. Airfryeren cirkulerer luften så hurtigt rundt, at den fugt eller vand, der kan være inde i diverse former for mad, bliver frigivet – og så har du altså en meget sprødere skorpe. Samtidig kan airfryeren bevare saften i maden, så tilberedningen af både grøntsager, kød, kartofler og andet bliver rigtig lækkert – og endda uden brug af olie. En anden kæmpe fordel ved airfryeren er, at den bruger væsentlig mindre energi end en almindelig ovn, så hvis du - ligesom mange andre – er begyndt at tænke over at spare på energiforbruget, kan du altså med fordel anskaffe dig denne nye bedste ven til dit køkken.
Som en ekstra lille fidus skal det nævnes, at du kan få airfryers, hvor de tilhørende dele kan gå i opvaskemaskinen, så du skånes for den lidt trælse opvask.
Hvor stor skal den være?
En airfryer kommer i forskellige størrelser, som typisk spænder fra 1 liter til 5 liter – og du kan endda få nogle med flere beholdere på én gang. Om du skal tilberede mad til 1-2 personer eller 4-5 personer har derfor en betydning for, hvilken airfryer du skal ud at anskaffe dig. Tænk derfor over, hvor mange mennesker du gerne vil kunne tilberede mad til ad gangen.