Akustikregulerende glasvægge skaber bedre miljø på Hotel Nyborg Strand
Hotel Nyborg Strand ombygger sin åbne reception for at forbedre akustikken og indretter med Acourise glasvægge, der er både lydregulerende og transparente. Den revolutionerende glasvæg er udviklet af lydvirksomheden Tonax.
En udfordring ved traditionelle glasafskærmninger er, at de ofte bidrager til et dårligt lydmiljø inde i lokalet, da store glaspartier reflekterer og forstærker lyden.
Det problem løser Acourise, der er udviklet af Tonax i samarbejde med arkitekt Claus Veronese, og er den første glasvæg på markedet med akustikregulerende egenskaber. Med sit særlige design, bliver lydbølgerne nemlig både absorberet og diffuseret på begge sider af glasvæggen. Samtidig sørger profilerne for, at lyden ikke slipper igennem væggen. Den absorberende og lydisolerende effekt er dokumenteret ved Force Technology. Acourise er modulopbygget og designet til adskillelse, og kan derfor både genbruges og genanvendes.
Lydvirksomheden Tonax er specialister i lyd, akustik og hørelse, og anvender sin indsigt i lydteknologi og akustiske udfordringer til at rådgive om og levere de bedste akustikløsninger.
Akustik der skaber sunde arbejdsforhold
I det historiske hotel Nyborg Strand har personalet altid budt gæsterne velkomne i en åben reception midt i hotellets ankomsthal. Denne tilgængelighed har glædet mange gæster og givet hotellet priser, men rummets hårde overflader har også givet udfordringer for medarbejderne. For i travle perioder kan der være op mod 600 gæster, hvor lydniveauet næsten overdøver telefonerne i receptionen. Man påbegyndte derfor en ny indretning og etablerer 13 Acourise glasvægge. Den nye reception forventes at stå klar i efteråret 2024, og flere Acourise vægge til byggeriets næste etape i 2025 er allerede bestilt.
- Vores udgangspunkt var, at receptionisterne skal have sunde arbejdsforhold, hvor de både kan slippe for træk og larm. Da vi talte med Tonax, blev vi opmærksomme på, at deres nye akustikvægge har flere fordele. Det er spændende, hvordan de bruger deres baggrund inden for høreteknik til at imødekomme vores behov, fortæller Kennet Temberg, driftschef hos Nyborg Strand.
Et andet ønske fra Kennet Temberg var at de nye lokaler med glasvægge kunne få en pæn og funktionel løsning til strøm. Det har Tonax også hjulpet med en løsning på. Alu-profilerne er i bunden af Acourise-væggene nemlig forberedte til installation af stikkontakter og andre ledningsudtag.
Glasvæg med indbygget akustikregulering
Hvor traditionelle glasvægge ofte forværrer akustikken, sørger Acourise for aktivt at forbedre akustikken.
- Når vi for eksempel forbedrer akustikken i ét mødelokale, vælger medarbejderne automatisk dette mødelokale. Det er svært at sætte ord på hvad akustikken gør ved os. Men fremtidens mødelokaler skal ikke bare være visuelt smukt indrettet. De skal kombinere det auditive og det visuelle miljø. Vi har udviklet en akustisk glasvæg, som gør det muligt at indrette smukke og lyse lokaler, der samtidig tager hånd om regulering af akustikken, siger Morten Boelskifte, konsulent for lyd og akustik hos Tonax.
På denne måde giver Acourise mennesker mere af det, man ubevidst søger, nemlig et rart sted at opholde sig.
Besøg Tonax på Building Green 2024 i Forum
Man kan besøge Tonax og se den akustikregulerende glasvæg Acourise på Building Green i Forum den 30./31. oktober på stand nr. 126.