
DDcated byder på designoplevelser i kongelige omgivelser
For tredje år i træk byder DDcated på designoplevelser fra etablerede og upcoming brands, når Kongernes Lapidarium slår dørene op til ”3 Days of Design”.
Der vil være designoplevelser udover det sædvanlige, vigtige branchedebatter, netværk og erfaringsudveksling, når 50 større og mindre brands flytter ind blandt statuerne i Kongernes Lapidarium i Nationalmuseet under dette års 3 Days of Design 7-9. juni.
Det lover én af initiativtagerne bag DDcated designhub, Thomas Junker Wiberg:
– Erfaringerne fra de to foregående år er, at både udstillere og besøgende får rigtig meget ud af de tre dage. Først og fremmest fordi kendte og mindre kendte brands indenfor arkitektur, møbler og design får lov at vise, hvad de kan, men også fordi, der skabes netværk og meget værdifulde kontakter, lyder det.
Sidste år lagde ikke færre end 3000 designinteresserede, indkøbere og fagprofessionelle vejen forbi Christian IV’s bryghus på Slotsholmen samt mødestedet Fyrskibet XI i Frederiksholms kanal, hvor Kongernes Lapidarium har til huse.
Og Teamet bag DDcated forventer et lignende antal besøgende i år:
– Vi er blevet mere kendte, og oplever nu også en stor interesse fra udlændinge, der ønsker en oplevelse for alle sanser. Dertil kommer jo, at DDcated designhub, efterhånden er blevet det største event under 3 Days of Design, så ja, vi forventer at se rigtig mange.
20 fripladser
Erfaringerne fra de foregående år er også, at mikset mellem etablerede brands og upcoming designere og mikroprocenter tiltaler publikum. Ikke mindst den del af publikum, der er indkøbere, arkitekter og indretningsarkitekter. Af samme grund skaber man 20 fripladser til mindre kendte designbrands inden for møbler og belysning – og disse udstiller side om side med 30 etablerede brands.
– Det giver de besøgende mulighed for at opdage og opleve nye brands før alle andre. Dermed er det et miks, der på ale måder har vist sig frugtbart, siger Thomas Junker Wiberg.
Vigtige debatter
Ud over design i særklasse, kan de besøgende også lægge øre til design-pitches og vigtige branchedebatter i baggården, fortsætter Thomas Junker Wiberg:
– Vi omdanner baggården bag Kongernes Lapidarium til et socialt og fagligt samlingspunkt, hvor der kan netværkes, og hvor der vil være designpitches fra Kolding Designskole samt talks og workshop med danske og internationale eksperter. Fokus vil bl.a. være på branchetrends, bæredygtige forretningsmodeller og ikke mindst værdien af at samtænke kultur, design og arkitektur, lyder det.