container_kbh_077

Plejehjemsbeboere får besøg i specialdesignede containere

Dansk firma spottede et hul i markedet og muligheden for at hjælpe plejehjemsbeboere mod afsavn til familie og venner. Nu mødes beboere og pårørende i hyggelige og sikre containere med plexiglas i midten.

I højere grad end de fleste andre har beboere på landets plejehjem lidt afsavn til familie og venner siden coronakrisens udbrud, og selvom restriktionerne bliver færre, er det fortsat ikke alle plejehjemsbeboerne, der kan invitere familie og venner indenfor i deres hjem. Danske Visit with Care så et hul i markedet og dermed muligheden for at kombinere en god forretning med at hjælpe beboere på de danske plejehjem til nærvær med familie og venner.

– Vi så et akut behov, greb chancen og udviklede besøgsstuen Safe Space, og i et effektivt samarbejde med tegnestuen Krøyer-Sætter-Lassen og BOXIT fik vi ført idéen ud i livet og specialdesignet en container med en plexiglasrude og et samtaleanlæg. De er indrettet, så plejehjemmene kan sætte et personligt og hyggeligt præg, og samtidig er de sikre at være i. Man sidder om et rundt bord i midten, så man kan være ganske tæt på hinanden, og det har givet plejehjemsbeboere en ny mulighed for at mødes uden risiko for at smitte hinanden, siger Jesper Jarmann, der er direktør hos Visit with Care.

Indtil nu har Visit with Care leveret seks af de specialdesignede containere til plejehjem, der også kan anvende dem i forbindelse med influenza og andre sygdomme, hvor ældre kan blive afskærmet fra smitte. Alle er indrettet i 10 fods containere, der er opbygget og leveret af BOXIT, der har specialiseret sig i at tilpasse containere efter behov til både privat- og erhvervskunder.

– Uanset om det er plejehjem, der har brug for besøgsstuer, eller en håndværker, der mangler et lille værksted med el og varme at arbejde ud fra på byggepladsen, så tilpasser vi altid vores containere præcist efter kundernes behov, men det er selvfølgelig ekstra rart at kunne bidrage til, at beboere på danske plejehjem igen kan opleve noget af det nærvær, mange uden tvivl har savnet, siger Kim Halvorsen, der er erhvervssælger hos BOXIT.

Beboerne lyser op

Beboerne på plejehjemmet Lotte på Frederiksberg er blandt dem, der indtil videre har haft mulighed for at få besøg af pårørende i den særlige mødecontainer.

– Ensomhed og manglede kontakt til pårørende har fyldt meget under corona. Udsigten til yderligere et år med usikkerhed omkring besøg fra pårørende var helt uoverskuelig. Besøgsstuen er rigtig hyggelig. Vi har selv været med til at bestemme indretningen, og det har været fuldkommen rørende at se vores beboere lyse op, når de ser deres pårørende igen efter lang tids adskillelse, siger Marie-Louise Frische, der er chef for plejehjemmet Lotte.

Ud over et lille rundt bord midt i lokalet er besøgscontaineren på plejehjemmet Lotte indrettet med behagelige stole og billeder på væggene. Udvendigt er der monteret rionet, så det er nemt at skabe miljø med for eksempel altankasser eller anden udsmykning.

BOXIT udlejer depotrum efter “self-storage”-princippet samt kontorer og containere til privat- og erhvervskunder. Virksomheden, som ejes af Escot koncernen, der ejer, driver og udlejer erhvervsejendomme over det meste af Danmark, har 11 afdelinger i Jylland og på Fyn og hovedkontoret ligger i Aalborg. Derudover udlejer, sælger og specialopbygger BOXIT skibscontainere – i hele Danmark – til erhverv og private. Endvidere har virksomheden kontorhoteller i Risskov og Aalborg, hvorfra der udlejes kontorer til mindre virksomheder. www.boxit.dk

Se også

BOXIT Støtter foreninger

Stor containerafdeling åbner

Udvider med specialdesigns

Undgå coronafrygt

Specialdesignede containere til plejehjem

Slusesystem i container

Kontorhotel i Aalborg

BOXIT

Kontorhotel

Containerhus

20 fod container

Sidedørscontainer

40 fods container

Containerleje

Køle/frysecontainer

Erhvervsflytning

Materialecontainer

Containersalg

Kontaktinformation