image10

Arkitektens tinyhouse-inspirerede træhus

Arkitekten Elvira Bergman-Coates har sammen med sin familie bygget sig eget tinyhouse-inspirerede træhus, hvor valget af materialer spillede en vigtig rolle. 

Da arkitekten Elvira Bergman-Coates sammen med sin familie gik i gang med at bygge sit eget tinyhouse-inspirerede træhus, spillede valget af materiale en stor rolle.

 

– Jeg arbejder med at advokere for reelt bæredygtigt byggeri og det er derfor vigtigt, at mit eget hus spejler mit virke, fortæller hun indledningsvist.

 

Huset er derfor bygget af naturmaterialer med træ som det bærende element. Derfor var det vigtigt for hende, at også interiøret levede op til ønsket om at bygge et så bæredygtigt hjem som muligt.


Tænk affaldstræ ind i designprocessen

I NORTO produceres interiørløsningerne udelukkende af træ, der er kommet i overskud fra produktionen af bl.a vinduer, trapper mm. Overskudstræet kommer fra NORTO’s moderselskab VTI, der er blandt Europas førende limtræsproducenter.

 

NORTO vil med en ansvarsfuld produktion bidrage mest muligt til, at skovområderne bevares til de næste generationer. Derfor bruges der udelukkende FSC-certificeret overskudstræ til produktionen af NORTO’s produkter, der bl.a. tæller upcyclede væg- og loftsbeklædninger samt upcyclede gulv- og køkkenløsninger.

 

image1

 

                                                   Læs også: Bæredygtige NORTO-materialer til Arkitektskolen Aarhus

 

Et af de erklærede mål for NORTO er at gøre det til et naturligt valg at tænke upcyclet træ ind i designprocessen. Og det var netop dén tilgang, der gjorde, at Elvira Bergman-Coates valgte at indgå i et samarbejde med NORTO:

 

–Det er lige i linje med mine kræsne holdninger til materialer, fortæller hun.

 

Sympatisk produktion

Fælles for alle NORTO's løsninger er, at de er skabt af træ, der ellers vil gå til spilde.

 

Samtidig fældes der ikke mere skov blot fordi der tikker en ordre ind. NORTO producerer altså med andre ord kun med det overskudsmateriale, der er til rådighed.

 

- Jeg synes det er meget sympatisk at bruge spild- og resttræ fra anden produktion. Træ som materiale er jo ikke nødvendigvis bæredygtigt, hvis der skal fældes en skov i processen. I øvrigt synes jeg det rent æstetisk er blevet rigtigt pænt, hvilket også flere besøgende har bemærket, lyder det fra Elvira Bergman-Coates.

 

image25

 

Køkken i massivt træ

Hun besluttede sig derfor for at indrette køkkenet med en køkken-ø i massivt træ. Senere i processen valgte hun at supplere med en bryggers-løsning, der sidder sammen med køkkenet i det lille hus, hvor det gælder om at udnytte hver eneste kvadratmeter maksimalt.

 

– Oprindeligt havde jeg tænkt mig at købe et brugt køkken, men så ville jeg samtidigt tænke langsigtet. Det var således vigtigt for mig at få et slidstærkt køkken hvor ikke kun lågerne, men også selve ‘korpus’ var lavet af massivt træ, fortæller hun.

 

-Det meste fornuftige

NORTO’s store passion og drivkraft er, at bidrage til grønnere alternativer i en branche, hvor meget skiftes ud som moden og behovene skifter.

 

For NORTO er det derfor vigtigt at behandle naturens ressourcer med respekt, så de næste generationer også får glæde af dem. Tankegangen deles af Elvira Bergman-Coates:

 

– Jeg vil ikke være med i den kedelige statistik, hvor folk i gennemsnit udskifter sit køkken hvert 11. år. Jeg ville have et køkken, som kan blive der lige så længe som selve huset. Det er i min optik det mest fornuftige.

Kontaktinformation

  • NORTO
  • Nr. Bjertvej 17, 7830, Vinderup
  • Tlf: 9610 1522
  • Web: https://norto.dk
  • Email : mail@norto.dk