<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Smittebekæmpende designmøbel nomineret til en Danish Design Award
Smittebekæmpende designmøbel nomineret til en Danish Design Award

Smittebekæmpende designmøbel nomineret til en Danish Design Award

BOLIGINDRETNING MØBLER

Den prisvindende møbeldesigner Kasper Salto, også kendt fra DR-programmet ”Danmarks næste klassiker”, og ingeniørvirksomheden EFSEN UV & EB Technology, er nomineret til en Danish Design Award 2021 i kategorien ”Feel Good – Furniture”.

Coronapandemien og dens udfordringer bragte de to parter sammen. De så et behov - og igangsatte idéen om at kombinere æstetisk design med funktionalitet på en ny og spændende måde. Målet var at udvikle et møbel med indbygget UV-lys, der mindsker smittespredning og desinficerer alle genstande på en sikker, hurtig og bæredygtig måde. Resultatet blev UV BENCH, som nu er kommet i fornemt designselskab.

 

- Vi er utrolig stolte over at blive nomineret til en Danish Design Award. Og det er en stor glæde for os, at vores funktionelle og innovative designsamarbejde får dette positive og anerkendende skulderklap. Vores ønske var at udvikle en bænk, som er vores bud på et tidløst møbel, der samtidig kan desinficere genstande – hurtigt, sikkert og bæredygtigt. Vi skal jo nok forvente, at vi fremover stadigvæk skal forholde os til smittefare og rengøring – og så kan vi jo lige så godt have noget pænt at se på, siger Thomas Efsen fra EFSEN UV & EB Technology i Holte.

 

UV_BENCH_2_

 

 

Dansk design i nye retninger
UV BENCH er et godt eksempel på, hvordan den danske designtradition altid bevæger sig i nye retninger. Bænken blev lanceret i september 2020 og er allerede blevet solgt til en række institutioner, virksomheder og museer. UV BENCH fremstår som et reelt møbel og ikke som et fremmed element. Den er blød at sidde på, funktionel og rummelig, og produceres i forskellige farver samt materialer. Det smalle vindue på forsiden af bænken viser verden, at der findes andre måder til desinfektion på end sprit og sæbe.

 

- Med UV BENCH viser vi det unikke ved den danske designtradition, når vi kombinerer teknologi med møbeldesign- på den måde skaber vi noget som ikke er gjort før. Resultatet er en enkel, funktionel og håndværksmæssig sublim løsning, der gør en dyd ud af nødvendigheden. UV BENCH er primært designet og konstrueret ud fra et behov for at desinficere genstande, som går fra hånd til hånd. Genstande der kommer i UV BENCH skal kun være i UV-lyset kort tid, og kan straks efter tages i brug. Når coronavirus måske en dag fylder mindre i vores hverdag, vil UV BENCH stadigvæk fungere som et hjælpemiddel, der bekæmper almindelige folkesygdomme, som forkølelse og influenza, eller blot anvendes til opbevaring på en smuk og funktionel måde, siger designer Kasper Salto.

 

Det unikke samarbejde fortsætter, og flere møbler forventes at blive lanceret i nær fremtid.

 

 

Anbefalede artikler