<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> DAMPA

DAMPA - Quiet Design Since 1951

 

DAMPA har 70 års erfaring med udvikling og fremstilling af design- og akustikløsninger til bygge- og marineindustrien. Gennem en Form Follows Function-filosofi kombinerer DAMPA nedhængte lofter med integrationsmuligheder såsom diffus ventilation, forskellige belysning og temperaturregulering via vores DAMPA klimalofter.

 

Skabelsen af smuk arkitektur med kurver og skræddersyede overflader er en DAMPA-specialitet. I samarbejde med arkitekter skaber vi unikke design og akustikløsning, hvor forhindringerne løses uden at gå på kompromis med æstetikken, funktionaliteten og den oprindelige idé. I tæt samarbejde med vores kunder udnytter vi kompetencer, erfaring og ekspertise i en grad, der skaber mest mulig fælles værdi. Dermed sikrer vi, at der med DAMPA-akustikløsninger er et resultat, der gavner alle projektets interessenter i et smukt cirkulært design.

 

DAMPA har siden 1951 leveret metal- og akustiklofter til mange forskellige projekter bl.a. uddannelsesinstitutioner, sygehuse, lufthavne, domiciler i både det private og offentlige samt kulturinstitutioner. DAMPAs metalloftsløsninger er kendetegnet ved at forene høj kvalitet, funktionalitet og akustikregulering i et smukt og enkelt design.

 

Ved at udnytte metallernes egenskaber kombineret med perforationer og akustikfilt, så udnytter DAMPA det bedste fra de tre verdener, da der er en membranabsorbent, en resonansabsorbent og en porøsabsorbent. Kombinationen af de tre absorbenter i samspil med forskellige dimensioner, dybder samt åbningsgraden i perforationerne er med til at sikre, at vi opnår en effektiv tilpasning af efterklangstiden, som er pejlemærke for, hvordan vi opfatter akustikken.

 

Med alle disse værktøjer, som DAMPA nemt kan justere, kan de forskellige produkter fås i både lydabsorptionsklasse A, B og C alt efter, hvad behovet er. Læs mere om DAMPAs akustik og de tre verdener.

 

DAMPA i det bæredygtige byggeri

 

Hos DAMPA er vi meget opmærksomme på, hvordan vores virksomhed påvirker omverdenen. Alt hvad vi foretager os, er med fokus på at forbedre den verden, vi lever i.

 

Stål og aluminium er tunge materialer at udvinde, men det betyder ikke, at materialerne er ufordelagtige for vores planet. Vi kan ved relativt få ressourcer genanvende materialerne igen og igen uden at materialerne forlader det bæredygtige cirkulære kredsløb. Som klimabevidst partner kan vi også bidrage til miljøcertificerede byggerier, hvor vi har miljøvaredeklarationer, EPD’er, på vores lofttyper i stål, aluminium og klimaloft.

 

DAMPA arbejder ud fra tankerne ’Reduce – Reuse – Recycle’:

Reduce: Vi optimerer og udvikler løbende vores løsninger og produktionsprocesser for at nedbringe materialeforbruget og minimere spild. 

Reuse: På grund af vores materialers robusthed og lange levetid kan DAMPA-løsninger genanvendes 100% ved endt original brug og tilpasses til nye formål.

Recycle: Al overskudsmateriale fra vores fabrik kildesorteres og genanvendes. Alle DAMPA-løsninger kan ved hjælp af relativt få ressourcer blive til et nyt produkt.

 

Akustiske vægpaneler – nem vej til bedre akustik  

 

90 % af vores tid bliver brugt indenfor. Indeklima har derfor en kæmpe betydning på arbejdspladsen, hvor det påvirker vores koncentration, vores effektivitet og vores generelle well-being.

 

Akustik er en essentiel del af et godt indeklima, og det mærkes hurtigt på bundlinjen, når den dårlige akustik påvirker medarbejdernes koncentration og trivsel. For at opnå optimal akustik anbefales det, at væggene dækkes med lydabsorberende materiale svarende til ca. 10-20 % af lokalets gulvareal.

 

Til dette formål har vi udviklet DAMPA® Silent Board. Vores nye akustikpaneler til væggen produceres i perforeret stål og kan med sine akustiske egenskaber opnå absorptionsklasse A og er et effektivt redskab til at sænke efterklangstiden. Herudover er der stor designfleksibilitet, så de kan passe ind i den eksisterende arkitektur og indretning eller være et enestående designelement i rummet.

 

Få et godt indeklima med høj komfort og uden træk og støj

 

Udover akustikken, så spiller luft og temperatur også en essentiel rolle i et godt indeklima. Med DAMPA® Klimalofter sikrer vi komfort og behageligt indeklima ved at forebygge udfordringerne med svingende temperaturer. Ved at installere køle- og varmeregulering fra loftet skaber vi et behageligt indeklima med optimal akustik og et godt arbejdsmiljø, der øger produktiviteten og mindsker fraværet. DAMPA® Klimalofter skaber den perfekte temperatur for hver enkel person i rummet, da det reagerer på hver enkel persons strålevarme og transporterer den overskydende varme væk uden forstyrrende trækgener.

 

Et DAMPA® Klimaloft er driftsmæssigt væsentligt billigere end et traditionelt køle/varmeanlæg. Fordelene omkring den energibesparende drift og et større velvære giver en økonomisk fordel, hvor investeringen i et klimaloft vil være tilbagebetalt over en kort tidshorisont. DAMPA® Klimaloft kan anvendes sammen med diffus ventilation, som yderligere bidrager til et godt indeklima uden træk og støj.

Seneste nyt

Skab designoplevelser med akustik

Skab designoplevelser med akustik

Udnyt metallernes muligheder og skab synergi mellem design og akustik. Sæt naturmaterialerne i fokus, skab stemning i rummet igennem farver, eller skab dit eget unikke udtryk ...

Referencer 

Royal Arena 

Royal_Arena_Hallen_Interval_15x180x15     Royal_Arena_Trappe_korridor_Interval     Royal_Arena_Vindueskorridor2_Interval

Royal Arena er en multifunktionel arena, der præsenterer musik, sport og andre kulturelle events. Byggeriet er kendetegnet ved sin ellipseform med bølgende lamelbeklædt facade. Arenaen har plads til op til 16.000 tilskuere.

 

Grundet arenaens funktion som bl.a. koncertsted, var den gode akustik et hovedfokus. DAMPA har leveret 10.800 m2 sortlakeret aluminiums Interval panellofter, specialfremstillet i to forskellige typer. Først og fremmest 800 m2 med særligt god akustik til området ved tribunen, derudover 10.000 m2 til de øvrige rum og gangene.

 

Navitas Park 

Navitas_Kantine_2_Interval     Navitas_kantine_Interval     Navitas_Arkitektur_Interval

Navitas Park er en ledende stjerne indenfor energibesparelser og energiteknologi. Bygningens stjerneform er blevet til for at skabe uderum på den firkantede grund og bedre udsyn fra byen mod vandet. På grund af den anderledes bygningsform valgte bygherre en specialløsning fra DAMPA.

 

DAMPA har leveret mere end 25.000 kvm hivde Interval paneler. Udover et krav om en harmonisk overflade, så skulle de bærende konstruktioner, energistyringssystemer og køle- og ventilationsanlæg være lettilgængelige for både studerende og forskere i bygningen. 

 

Nykredit Krystal og Sky

Nykredit_Krystallen_Kantine_Interval     Nykredit_Krystallen_repos_Interval     Nykredit_krystallen

Bygningen er næsten skulpturelt udformet i en z-form, for at sikre at alle kontorer har sollys i længst mulig tid. Her kommer de 7452 kvm DAMPA intervallofter til deres ret, da de let kunne tilpasses bygningen. Udover, at intervalpanelet er en perfekt løsning til smuk arkitektur, har de et let udtryk og opfylder krav om funktionalitet, fleksibilitet og effektivitet. 

 

For at skabe nem vedligehold af overliggende installationer mest muligt, har DAMPA designet og produceret loftlemme i forskellige specialstørrelser, helt op til 3 m i bredden.

 

Copenhagen Airport, Fingerrod C

CPH_Airport_Clip_In_med_fas     CPH_Airport_Ankomsthal_Clip_In_med_fas     CPH-airport2-1800x1125

Det storslåede loft er skulpturel med sin store, runde åbning. Til Fingerrod C har DAMPA leveret 1516 kvm Clip-In kassetter med fas,som sammen med det øvrige loft giver et ekstraordinært visuelt udtryk. Kassetterne fungerer også som akustisk regulering ved hjælp af kassetternes perforering og den ilagte akustiske filt. 

I en stor åben hal, som denne, der til dagligt bliver besøgt af mange mennesker, der har akustikken en enorm betydning for oplevelsen. DAMPA har siden hen leveret lofter til CPH Lufthavns Terminal 2 og Sikkerhedskontrol. 

 

Se flere muligheder og spændende referencer fra DAMPA

Kontaktinformation
DAMPA ApS Head Office
Højeløkkevej 4a
5690 Tommerup
Tlf:
(+45) 63 76 13 00
Web:
Email:
dampa@dampa.dk
DAMPA ApS Head Office

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær den første til at få nyheder om: vores produkter direkte i din indbakke.

DAMPA Silent Board Flex

DAMPAs jubilæumskatalog

Produkter

DAMPA® Sport

21/04-2022

DAMPA® Sport

Fritidsaktiviteter med god akustik DAMPA® Sport er med sin robusthed og afstivende konstruktion speciallavet til områder med højt aktivitetsniveau og stor risiko for stød, fx ...

DAMPA Silent Board Flex

21/04-2022

DAMPA Silent Board Flex

Leg med oplevelsen af lyd, lys og skygge DAMPA® Silent Board Flex er en serie akustiske vægpaneler, bestående af seks grafiske elementer, der frit kan kombineres i udtryk, for...

DOT

07/04-2022

DOT

DOT er et nyt modulopbygget loft- og lyssystem, der er med til at øge folks generelle velvære gennem design og god akustik. DAMPA har sammen med designer Lars Vejen, lysproduc...

DAMPA® Klimaloft

16/06-2021

DAMPA® Klimaloft

Den rette temperatur for hver person med DAMPA® Klimaloft Med DAMPA® Klimaloft kan vi skabe et behageligt indeklima med god akustik og stabile temperaturer. I modsætning til t...

DAMPA® LED Clip-In

16/06-2021

DAMPA® LED Clip-In

Med DAMPA® LED Clip-In løsning kan vi let og æstetisk integrere belysning i DAMPA® Clip-In serien. DAMPA har gennem flere års tæt samarbejde med førende lysproducenter udvikle...

DAMPA® Silent Board

16/06-2021

DAMPA® Silent Board

Brug væggen til at skabe god akustik Har du et lokale med dårlig akustik, kan DAMPA® Silent Board være en simpel og let løsning. Tommelfingerreglen siger, at væggene i et loka...

DAMPA® Robust

16/06-2021

DAMPA® Robust

Modstandsdygtigt loft til travle områder Vi har udviklet DAMPA® Robust til at kunne modstå usædvanligt store tryk- og trækkræfter. DAMPA® Robust er det ideelle valg til steder...

DAMPA® Lay-in

16/06-2021

DAMPA® Lay-in

Fremhæv skyggerne med synligt bæreskinnesystem DAMPA® Lay-In er kendetegnet ved et synligt T-bæreskinnesystem. Kassetterne er nemme at de- og genmontere uden værktøj. Vores ro...

DAMPA® Paneler

16/06-2021

DAMPA® Paneler

Designfrihed og et væld af kombinationer DAMPA® Panel kommer med et væld af muligheder for at skabe et unikt loftdesign ved at kombinere de forskellige bredder. Yderligere kan...

DAMPA® Lamel

16/06-2021

DAMPA® Lamel

Unikt loft med endeløse designmuligheder Med DAMPA® Lamel kan du skabe et helt unikt loft med fuld designfrihed. DAMPA® Lamel kan produceres i mange forskellige højder, bredde...

DAMPA® Clip-In

14/06-2021

DAMPA® Clip-In

Uendelige muligheder og løsninger med DAMPA® Clip-In Med DAMPA® Clip-In får man enestående funktionalitet og mulighed for at sætte sit personlige præg på designet af loftet. D...

DAMPA® Hook-On

15/06-2021

DAMPA® Hook-On

Ubegrænset adgang til installaitoner over loftet Med DAMPA® Hook-On kan du fastholde adgang til installationer over loftet uden at gå på kompromis med designet. Hvert Hook-On ...

Artikler

Skab designoplevelser med akustik

19/10-2022

Skab designoplevelser med akustik

Udnyt metallernes muligheder og skab synergi mellem design og akustik. Sæt naturmaterialerne i fokus, skab stemning i rummet igennem farver, eller skab dit eget unikke udtryk ...

Metal skaber akustikoplevelser i A-klasse

01/11-2022

Metal skaber akustikoplevelser i A-klasse

Det er ikke ofte, at man tænker akustik og metal i samme sammenhæng – men det gør den fynske akustikvirksomhed DAMPA, der har produceret loft- og vægløsninger i metal siden 19...

Klimavenligt aluminium til DAMPAs akustikløsninger

11/05-2022

Klimavenligt aluminium til DAMPAs akustikløsninger

Fynske DAMPA, der producerer akustiske metalløsninger til loft og væg, sætter ekstra fart på udviklingen af bæredygtige tiltag, hvilket blandt andet indebærer et helt nyt alum...

Brug den femte væg til at skabe nyt design

25/04-2022

Brug den femte væg til at skabe nyt design

Brug den store loftflade som et aktivt element i design og indretning gennem farver og tekstur Den femte væg - et efterhånden bekendt begreb blandt arkitekter og designere. De...

Ny loft- og lysløsning understøtter kroppens døgnrytme

10/01-2022

Ny loft- og lysløsning understøtter kroppens døgnrytme

Inspireret af naturen skaber DOT nuanceret belysning og god akustik, der øger menneskers velvære. I mange år har de danske arbejdspladser været badet i uinspirerende og ensart...

Stålplader er bæredygtige akustikløsninger

15/12-2021

Stålplader er bæredygtige akustikløsninger

Foto: Indret hjemmet med flotte akustikløsninger. Ingen betænker sig ved at drikke øl eller sodavand af metaldåser. Metal er et yderst bæredygtigt materiale, da det kan støbes...

DAMPA afslutter GCO-projekt

26/11-2021

DAMPA afslutter GCO-projekt

DAMPA har netop afsluttet et forløb i projektet Grøn Cirkulær Omstilling. De går derfra med en masse gode idéer og en køreplan for, hvordan DAMPA fortsætter sin vej mod en mer...

Invitation til designdag

26/10-2021

Invitation til designdag

I samarbejde med Design Collaborations og LIK inviterer DAMPA til designdag i Vejle Vi har længe glædet os til at kunne afsløre en stor og spændende nyhed på den danske arkite...

DAMPA sætter bæredygtigheden på dagsordenen

14/10-2021

DAMPA sætter bæredygtigheden på dagsordenen

Hvordan sikrer man, at bæredygtighed ikke blot forbliver ved den grønne snak, men er et reelt arbejdsværktøj med gevinst for planeten? Byggeri og anlæg står for knap 40% af CO...

Væghængte, robuste og bæredygtige akustikløsninger fra DAMPA

25/11-2021

Væghængte, robuste og bæredygtige akustikløsninger fra DAMPA

Optimer let akustikken uanset rummets brug og udformning med DAMPA® Silent Board, akustikpaneler til væg. Med DAMPAs væghængte akustikpaneler i metal kan akustikken let optime...

Æstetisk integration af indeklima i bæredygtigt design

11/11-2021

Æstetisk integration af indeklima i bæredygtigt design

DAMPA, der er kendt verden over for sine nedhængte metalloftsløsninger, sætter nu fokus på, hvorfor stål og aluminium er en gevinst for planeten og miljøet. DAMPAs metalloftsl...

Totaløkonomisk design med fokus på fremtiden

25/10-2021

Totaløkonomisk design med fokus på fremtiden

Når DAMPA påbegynder et nyt projekt, er fokuspunkterne altid det gode indeklima, design, bæredygtighed og unik service. Det dog mindst lige så vigtige fokuspunkt, der formår a...

Kreativt akustisk design fra DAMPA

07/10-2021

Kreativt akustisk design fra DAMPA

DAMPAs akustiske vægløsninger kommer med fuld designfleksibilitet. Hvad end designet er, kan det helt sikkert komme til live på de forskellige produkters robuste overflader. S...

Leg med oplevelsen af lyd, lys og skygge

07/12-2021

Leg med oplevelsen af lyd, lys og skygge

Ny væghængt akustikløsning fra DAMPA kommer med fuld designfrihed. I forbindelse med DAMPAs 70-års jubilæum har den fynske producent lanceret en ny linje af akustikløsninger t...

DAMPA fejrer 70 års jubilæum

09/09-2021

DAMPA fejrer 70 års jubilæum

70 år er der gået siden DAMPA leverede verdens første perforerede loftsystem i metal. I dag er fokusset stadig det samme: at skabe bæredygtige akustikløsninger til væg og loft...

Har du styr på indeklimaet og temperaturen?

31/08-2021

Har du styr på indeklimaet og temperaturen?

Sommeren har budt på skiftende vejr med både høje og lave temperaturerer. Det er nu, vi kan se, om der er styr på temperaturen og indeklimaet. DAMPA, der har produceret akusti...

God akustik der ikke kompromitterer æstetik og grønne drømme

07/07-2021

God akustik der ikke kompromitterer æstetik og grønne drømme

Akustik er en essentiel del af et godt indeklima. Det har direkte indflydelse på vores sundhed, koncentrationsevne, generelle velvære og lign. F.eks. i skoler vil dårlig akust...

DAMPA skaber designfleksible akustikløsninger til en ny tids skoler

19/05-2021

DAMPA skaber designfleksible akustikløsninger til en ny tids skoler

Robuste, langtidsholdbare og designfleksible akustikløsninger til lofter og vægge. Det er kendetegnende for løsningerne til bl.a. skoler fra DAMPA, der er på en omfattende vid...

Bedre indeklima igennem bæredygtigt loftdesign

16/08-2021

Bedre indeklima igennem bæredygtigt loftdesign

Vi opholder os ca. 80% af tiden indenfor, hvor indeklimaet skaber de bedste rammer for vores koncentration, produktivitet og generelle well-being. Vi kan derfor tydeligt mærke...

Diffus ventilation igennem bæredygtige designløsninger

02/08-2021

Diffus ventilation igennem bæredygtige designløsninger

Forskning viser, at et godt indeklima har stor betydning for bl.a. koncentrationsevnen og det generelle well-being for personer, der opholder sig i rummet. Ventilation og udsk...

Skab akustik, der giver mening

01/07-2021

Skab akustik, der giver mening

Hos DAMPA, er akustik en af de vigtigste strenge i virksomhedens DNA og kan spores 69 år tilbage til virksomheden originale navn ”DÆMPA” fra 1951. Det er således vigtigt for d...

Metal - et cirkulært byggemateriale

15/06-2021

Metal - et cirkulært byggemateriale

Genanvendelse og eliminering af spild er essentielt, når der tales cirkularitet og bæredygtighed. Hos metalloftsproducenten DAMPA, handler dette specielt om at udnytte metalle...

DAMPA® akustikpaneler til væg

31/05-2021

DAMPA® akustikpaneler til væg

Akustikoptimering med robuste vægpaneler. Kom dårlig akustik til livs med DAMPA Silent Board, akustikpaneler til væg. Med de væghængte paneler kan akustikken let optimeres i e...

Opnå maksimal akustisk udbytte gennem perforerede metalløsninger

10/05-2021

Opnå maksimal akustisk udbytte gennem perforerede metalløsninger

Travle hverdage sætter store krav til ro og koncentration. Der er altså ikke plads til akustiske kompromiser, da lige præcis optimal akustik øger vores koncentrationsevne, eff...

DAMPA: Indret med den gode akustik

16/04-2021

DAMPA: Indret med den gode akustik

Sæt akustik i fokus igennem indretningen og opnå bedre indeklima, højere velvære og forøget koncentration. Med de nye væghængte akustikpaneler, DAMPA Silent Board, er det nemt...