06_Vixmodule_wedi_1200x600px

Fremtidens badekabine er regenerativ og reducerer CO2e med over 50%

- og den innovative kabine kan indgå i bygningens statiske beregninger

I boligens vådeste rum er CO2 aftrykket desværre højt. Sammen med Vixmodule og d line er wedi® i færd med at lave om på dette.

Regenerativt byggeri er ikke det første, man tænker på ift. vådrum, badeværelse eller wellness. I boligens vådeste rum er CO2 aftrykket desværre højt. Sammen med Vixmodule og d line er wedi® i færd med at lave om på dette.

 

Stærkt samarbejde resulterer i banebrydende markedsnyhed

Tyske wedi GmbH har gennem et tæt samarbejde med svenske Vixmodule og danske d line udviklet et helt nyt badekabine-koncept, hvor CO2-ækvivalenten pr. m2 er ekstremt lavt og er halveret i forhold til traditionelt opbygget badekabiner, hvor markedet har set CO2-ækvivalenter ned til 5,8 pr. m2. Med denne nye løsning er CO2-ækvivalenten under 2,7 pr. m2.

 

Den banebrydende og gennemtestet kabine er skabt at upcycle stål, den første generation af bæredygtigt stål. Stålet er leveret af svenske SSAB, der udover at være Nordens største producent af handelsstål, også er den virksomhed i verden, som er længst fremme i forhold til at udvikle fossilfrit stål udviklet gennem kemiske processer med fossilfrit hydrogen frem for Naturgas og i stedet for CO2 skabes H2O (vand). Der er således tænkt i et langvarigt regenerativt råvare-samarbejde.

 

07_Vixmodule_wedi_1200x600px

 

Genial konstruktion - Kabinen bærer gulvet

Vixmodules teknologiske indsigt, erfaring med upcycled stål og specialudviklede maskinpark har gjort, at badekabinen er bygget op i tyndt og dermed let konstruktionsstål, hvilket reducerer vægten betragteligt. En særlig udviklet ’balloon-structure’ gør, at kabinen bærer gulvet i modsætning til en normalt konstrueret badekabine, hvor det er gulvet, der bærer kabinen, altså totalvægten.

 

Kabinens installerede armaturer fra d line supplerer med genanvendelighed i op til 100 år. Re-handle® konceptet fra d-line, sørger for at produkter kan repareres, renses og genanvendes. Hver Re-handle® aktion sparer miljøet for op mod 90% CO2 udledning.

 

De fugefrie stilrene overflader er wedis Top Wall design, som sørger for at brusekabinens indre både er tæt, smuk og funktionel. De kompositte materialer i wedi Top Wall er ligeledes langtidsholdbare og membranen, i den 100 % vandtætte patenterede blå wedi-kerne, sikre et vandtæt underlag, også når brusekabinen efter flere års brug, måske flyttes, reetableres, og der fx monteres nye fliser.

 

03_Vixmodule_wedi_1200x600px

 

Fremtidens byggeri kræver, at vi tænker os om

For wedi GmbH er bevægelsen mod den mere bæredygtige rejse godt på vej. Og Lasse Ervolder, der er Area Manager for wedi i Skandinavien, siger:  

 

'Traditionelt set er vådrummet et ’sort’ regnskab i byggeriet. Vi er ekstremt bevidste om, at der skal innovation og alternativer til. Igennem Vixmodule AB og d line samarbejdet har vi derfor skabt en bæredygtig og regenerativ langtidsholdbar løsning, med en badekabine som kan tages ud af et eksisterende byggeri og sættes ind i et andet – selv efter 40 år. At kabinen ydermere har en konstruktion, som kan tages med ind i de statiske beregninger, når en bygning opføres, er et stort ekstra plus for enhver ingeniør; for målet er jo at skabe et helhedsorienteret regenerativt byggeri med lavt LCA - for fremtidens skyld. Badekabinen er en landvinding indenfor bæredygtigt og regenerativt byggeri af baderum – det er vi stolte af.’

 

Kig forbi på Building Green, stand 104 – her har vi den nye badekabine/steam shower med.

 

 

 

Kontaktinformation