Skærmbillede oras

Sådan sparer du vand og energi i brusebadet

Kortere brusebade er en af de mest effektive måder at spare vand på badeværelset. De kan også hjælpe dig med at spare energi. Sådan kan et par gode vaner og investering i smart teknologi reducere vandforbruget og din energiregning.

 

Hver gang vi tage brusebad, forbruger vi op til 80 liter vand. Det er cirka en voksens anbefalede vandindtag i tre uger. Bruseren er også ansvarlig for 66% af en husstands samlede varmtvandsforbrug.[1]

Men brusebadet er ikke kun en enorm kilde til vandforbrug, det bruger også en betydelig mængde energi. For at sætte tingene i perspektiv - forudsat at de fleste af os nyder varme brusebade - bruger vi mere energi brusebad i et minut end ved at lade lysene være tændt i vores hjem hele dagen.

 

En investering i et vandbesparende brusehoved kan hjælpe dig med at spare en betydelig mængde vand og energi.

En investering i et vandbesparende brusehoved kan hjælpe dig med at spare en betydelig mængde vand og energi.

 

Gode vaner er nøglen til at spare på vand og energi

Men der er måder at gøre bedre brug af vores ressourcer, så man undgår at spilde vand og bruge for meget elektricitet - uden at gå på kompromis med komforten. Og det handler om gode vaner: Vidste du, at ved at sænke badetiden med blot fem minutter, kan der spares op til 22.000 liter vand hvert år? Eller at installation af et vandbesparende brusehoved vil give dig en betydelig besparelse i løbet af året?

Ved at sænke badetiden med blot fem minutter sparer du op til 22.000 liter vand hvert år.

 

Det Europæiske Miljøagentur foreslår vandbesparende brusehoveder som en praktisk og effektiv måde at reducere både vand- og energiforbruget på.

 

Men vandbesparende brusehoveder kommer i mange typer og udformninger - så hvordan kan du sikre dig, at du vælger den rigtige? Oras introducerer en smart digital håndbruser, der kan installeres på ethvert brusesystem på mindre end et minut og hjælper dig med at forstå, hvor bæredygtig din brusebadsrutine er i realtid.

 

Digitale håndbrusere er ikke en almindelig ting i hjemmet endnu. Du undrer dig måske over, hvordan enheden fungerer, hvordan den kan gøre din tid i brusebadet mere bæredygtig, eller hvordan den kan gavne din tegnebog. Vi har svarene!

 

Her er hvorfor en smart vandbesparende håndbruser er en vare der er værd at investere i:

  • Opfølgning i realtid – håndbruseren hjælper dig med at spare både vand og energi ved at spore dit forbrug og vandtemperaturen i realtid. Dette kan hjælpe dig med at reducere dit samlede vandforbrug med op til 22%.

    Hvordan fungerer det? En stor skærm viser antallet af liter, du bruger sammen med vandtemperaturen i realtid, og et praktisk LED-lys skifter farve, når du bruser (fra grøn til rød), hvilket signalerer, når det er tid til at slukke for vandet.


  • Bluetooth forbindelse – uanset om du er opsat på at sætte mål for en mere bæredygtig tid under bruseren eller bare er nysgerrig efter at spore dit forbrug, så har du muligheden. Håndbruseren er udstyret med Bluetooth forbindelse, som forbinder enheden til den kompatible Digital Håndbruser App, hvor du finder alle de tal, du har brug for.

  • Glem batterier – det smarte brusehoved sparer ikke kun elektricitet ved at reducere forbruget af varmt vand, det er også fuldt drevet af vandstrømmen. Det betyder, at du aldrig behøver at bekymre dig om at udskifte batterier, du har altid de vand- og energibesparende funktioner lige ved hånden.

  • Fantastisk komfort – den smarte, vandbesparende håndbruser kan spare dig for vand, men du vil næppe bemærke det. Udstyret med et stort brusehoved og en blid vandstråle, giver du ikke køb på komforten ved et behageligt varmt brusebad, når du starter din dag.

Hvis du er bekymret for ikke at holde dit nytårsforsæt om at leve et mere bæredygtigt 2021 – kan et par små vaneændringer og opdatering af dit brusehoved hjælpe dig med at komme tilbage på sporet. I hvert fald når det kommer til at sænke vandspildet og spare energi!

Kontaktinformation

  • Oras Armatur A/S
  • Strevelinsvej 12, 7000, Fredericia
  • Tlf: 75 95 74 33
  • Web: http://www.oras.com/
  • Email : Info.Denmark@oras.com