<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Fire nemme m der at spare p vandet i bruseren
Fire nemme måder at spare på vandet i bruseren

Annonce

Fire nemme måder at spare på vandet i bruseren

Små ændringer i din daglige rutine kan spare store mængder vand uden, at du skal gå på kompromis med din personlig hygiejne.

Brusebad er et af de gøremål, der skaber allermest vandspild fra private husholdninger. Små ændringer i din daglige rutine kan spare store mængder vand uden, at du skal gå på kompromis med din personlig hygiejne.

Det handler om bevidst ressourceforbrug og at reducere unødvendigt vandspild. Stadig spilder de fleste af os desværre meget mere vand, end vi har brug for. Faktisk kan du spare op til 22 tusinde liter vand hvert år ved at lave et par simple ændringer i dine rutiner.

Her er fire nemme måder at spare vand i brusebadet på:

  1. Tag kortere brusebade. Ja, brusebadets varighed har en direkte effekt på vandforbruget. En almindelig bruser bruger mere end 12 liter vand pr. minut. Med andre ord, hvis du forkorter dit daglige brusebad fra 10 til 5 minutter, vil du reducere dit vandforbrug med 22 tusind liter hvert år. For en familie på fire ville det spare mere end 87 tusind liter vand om året. Det er en del!
  2. Sluk for vandet, mens du sæber dig ind. Et trick, der rent faktisk vil hjælpe dig med at reducere længden af dit brusebad, er at slukke for vandet, mens du sæber dig ind i showergel og shampoo. Du spilder intet vand mens, og det er en meget nem måde at reducere vandforbruget på.
  3. Lav om på dine vaner. Har du tendens til at tænde for brusebadet, lade vandet løbe og vente på, at det bliver varmt? Normalt vil det kun tage et par sekunder, før vandet når den ønskede temperatur, men mange har for vane at lave andre ting, mens vandet løber. At ændre denne dårlige vane kan spare både vandforbrug og energi.
  4. Installer en ECO-bruser i dit hjem. Brusebad er en vigtig del af hverdagen. Derfor vil selv små ændringer i din daglige rutine skabe store besparelser af vandforbruget. En af de enkleste måder at spare både vand og energi på er at installere en ECO-smart løsning. Måske du husker de gamle ECO-brusere, hvor vandtrykket føltes som at stå i dryppende regnvejr? Heldigvis er den nye generation af ECO-brusere en helt anden oplevelse, og de sparer stadig masser af vand. Mens en standard håndbruser i gennemsnit bruger 12 liter vand i minuttet, så begrænser Oras Apollo Eco håndbruser vandstrømmen til kun syv liter vand i minuttet. Det er altså 25 liter vand sparet hvert femte minut i brusebadet.


Vand er en af de mest værdifulde ressourcer, vi har. Sørg for, at du ikke spilder mere end nødvendigt. Læs mere om, hvordan man sparer på vand derhjemme.

Mere information om Oras’ brusersortiment

Kontaktinformation
Oras Armatur A/S
Strevelinsvej 12
7000 Fredericia
Tlf:75 95 74 33
Email:   Info.Denmark@oras.com