<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> erik joergensen wegner oxchair

Annonce

"Overlegent modelleret i helt nye former”


… sådan beskrev pressen Oxchair da den blev introduceret i 1960.

Stolen vakte opmærksomhed, men den var både produktions- og formmæssigt forud for sin tid. Håndværket i Oxchair var simpelthen for vanskeligt for datidens produktion og heller ikke salgsmæssigt var stolen en succes.

Men i 1989 kom Erik Jørgensen og Wegner i kontakt med hinanden og Oxchair kom igen i produktion. De udviklede i samarbejde stolens vanskelige polstring til længere holdbarhed og moderne produktion. Den oprindelige fornemme indre trækonstruktion i stolen blev bevaret. I løbet af 90’erne blev Oxchair for alvor etableret som designikon.

Ergonomisk siddekomfort


Wegners ambition var at skabe stole, der var behagelige at sidde i. Han havde særligt fokus på udformningen af stolens kopstykke (den øverste tværgående del på stoleryggen) – som skulle give kroppen komfort og støtte.

Oxchair er måske det mest markante eksempel fra Wegners produktion på dette. Den tværgående ”pølle”, som giver stolen sit dynamiske og karakteristiske udtryk, er netop formgivet til at skabe optimal ergonomisk siddekomfort for kroppen. Oxchair siges at være Wegners egen foretrukne lænestol. Og det var også den, han brugte som demonstrationsmodel, når han skulle forklare sin personlige mening om en god lænestols ergonomi.

I arbejdet med Oxchair stræbte Wegner efter den sublime lænestol, som var magelig i alle siddestillinger. I dag, 50 år efter den blev designet, har stolen med sin ekspressive form status som designikon.

En håndværksmæssig udfordring


Oxchairs komplicerede form med den markante nakkepølle var fra starten en håndværksmæssig udfordring. Først da Erik Jørgensen overtog produktionen i 1989 blev der udviklet en produktionsproces, som gjorde det muligt at polstre stolen og især ”pøllen” så det svarede til Wegners intentioner.

jubelæumsudgave af oxchair

”Oxchair polstres stadig på fabrikken på Sydfyn – således sikrer vi kvaliteten, og at stolen bliver præcis som Wegner oprindeligt havde tænkt den.”
Niels Jørgensen, Erik Jørgensen Møbelfabriks adm. direktørI jubilæumsudgaven af Oxchair er der kælet ekstra for materialet, som er af højeste kvalitet. Den dag i dag er det stadig kun få specialuddannede møbelpolstrere, der kan hånværket at polstre en Oxchair. Stolen består af en indre snedkereret trækonstruktion, hvorpå der udføres et stort polstringsarbejde – alle overflade monteres og hæftes selvstændigt uden syninger.
erik-joergensen
...

Erik Jørgensen A/S

Lige siden Erik Jørgensen for over 50 år siden byggede sit lille værksted i Svendborg, har møbelproduktionen i hans navn været båret af nysgerrig søgen efter nye udtryksformer forankret i respekten for det gode håndværk.

Hans ånd er i dag lige så levende som i 1954 og drivende for Erik Jørgensens Møbelfabriks arbejde.

Kontaktinformation
Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S
Industrivænget 1
5700 Svendborg
Tlf:+45 62 21 53 00
Web:
Email:   info@erik-joergensen.com