<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> M d designer Anne Boysen
Mød designer Anne Boysen-indret

Annonce

Mød designer Anne Boysen-indret

 

Anne Boysen er designer til fingerspidserne, og hendes designs opstår ofte for at imødekomme et behov hun har bemærket. Boysen har designet både Toward samt SHUFFL sofaen for Erik Jørgensen, og fælles for begge er den research, der er til grund for møblerne samt den fleksibilitet de rummer.

 

”Min vision med Toward og SHUFFL var at skabe nogle innovative møbler. Toward er designet til at ramme den yngre generation, der bor på mindre plads og derfor har behov for flere løsninger i ét møbel. Mens SHUFFL imødekommer et behov for fleksibilitet i rummet, og udspringer af mit eget behov, når jeg sidder og arbejder. Jeg skal kunne have både mapper og computer samt diverse skitser lige ved hånden” siger Boysen.

 

Når SHUFFL sofaen sammensættes af flere moduler, fremstår den som et asymmetrisk landskab med bl.a. afsætningsbord, lampe, strøm og plantekasser, der både kan fungere som bord såvel som rumdeler. I bordet er der et skjult opbevaringsrum, hvor man kan gemme sine mapper, papirer m.m. Både sokkel, plantekasser og bord er udført i egetræ, som er et karakteristika for Boysens forkærlighed for de rene nordiske materialer. Ryggen på sofaen fås i 2 forskellige højder for at imødekomme brugerens krav.

 

En særlig lækker detalje er den kraftige fold, der sætter tonen for sofaens udtryk samtidig med, at det understreger Erik Jørgensens ekspertise inden for polstring. ”Jeg ville gerne have at sofaen skulle vise et højt niveau af håndværk, derfor brugte jeg lang tid på detaljerne. Heriblandt var folden meget vigtig for mig, da den sætter hele tonen for sofaens udtryk. Folden er vertikal og understreger rytmen i sofaen sammen med de stramme linjer. Det skaber samhørighed” siger Boysen.

 

Anne Boysen voksede op i et hjem med en far, der var selvstændig møbelsnedker, så hun lærte i en tidlig alder, om konstruktioner og funktioner og det at udarbejde modeller i 1:1. Men ikke så meget om den æstetiske del, som hun holder meget af. Det kom først senere. ”Min proces er altid meget legende og eksperimenterende så skitsering og modelarbejde foregår ofte sideløbende. Jeg elsker at skabe”.

 

Boysen blev uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Århus i 2012. Men det er ikke kun arkitektur og møbeldesign, der interesserer Boysen, hun har også været på diverse kunstskoler såsom Århus Kunstakademi. ”For mig er der ikke stor forskel på kunst og design. Med begge dele kan man få følelser frem i et andet menneske helt uden ord” forklarer Boysen og fortsætter ”jeg er dybt fascineret af formsprog, taktilitet og er ikke bange for at eksperimentere med former og farver”.

 

erik-joergensen
...

Erik Jørgensen A/S

Lige siden Erik Jørgensen for over 50 år siden byggede sit lille værksted i Svendborg, har møbelproduktionen i hans navn været båret af nysgerrig søgen efter nye udtryksformer forankret i respekten for det gode håndværk.

Hans ånd er i dag lige så levende som i 1954 og drivende for Erik Jørgensens Møbelfabriks arbejde.

Kontaktinformation
Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S
Industrivænget 1
5700 Svendborg
Tlf:+45 62 21 53 00
Web:
Email:   info@erik-joergensen.com