1

Nye smukke og unikke fliser og gulvtegl fra Villa

 

Zellige hedder de håndlavede fliser fra Fez i Marokko. De uendeligt smukke fliser har historie tilbage til 1100-tallet og står fadder til de europæiske fliser i keramik. Villa har netop udvidet sortimentet af den historiske flisetype med flere farver, former og størrelser samt med væg- og gulvtegl. Flisen er velegnet til bad og køkken, men kan også være signaturen for en restaurant, bar eller et hotel.

 

Jamal sidder bøjet over brættet foran sig og slår endnu et slag, så leret synes at vokse. Hans øjne har vænnet sig til halvtagets skygge og en stabel fliser, klar til brænding ligger ved siden af ham. I baggrunden sidder kollegaen på en skammel og drikker af det kølige vand fra en krukke.

 

Håndlavet fra a-z

På værkstedet i Fez skaber Jamal og kollegerne Zellige fliser efter samme metode som deres forfædre igennem de sidste 1000 år. Den karakteristiske udtryk får fliserne, idet alle arbejdsgange sker ved håndkraft. Fra formgivning, over brænding i traditionelle ovne til glasering og hugning i den rette form.

 

Zellige flisen bliver traditionelt benyttet som materiale til mosaikker, som man kender det fra moskeer og paladser i Marokko og Andalusien i Spanien. Fliserne tog vejen over den iberiske halvø og inspirerede hen over århundreder resten af Europa til også at fremstille fliser.

 

 

Læs mere: Fliser fra Villa som praktisk designelement på Next House Rooftop

 

 

Udvidet sortiment hos Villa

Hos Villa fås de autentiske fliser nu til både gulv og væg og i mange nye størrelser. Som noget helt nyt er uglaserede væg- og gulvtegl i flere størrelser også en del af sortimentet. I Danmark har vi tradition for gulvtegl, som stadig i dag ligger i mange historiske bygninger.

 

Zellige flisen er dog allermest kendt for de mange fantastiske farver og her er sortimentet blevet suppleret med endnu 4 nye lækre farver. Alle farver og naturflisen fås nu også i rektangulær form og som ”sildeben” – den såkaldte Bejmat flise.

 

 

2

 

 

Som signatur i baren eller gør det praktiske unikt i badeværelset

Villa har leveret zellige fliser til mange projekter i de senere år. Hos Bar Jacobsen på Illum Rooftop er sorte zellige fliser blevet signaturen for baren og det samme gør sig gældende på Rooftop baren på Next House Hostel i det indre København. Andre har skabt en unik stemning i deres køkken og bad i mere private omgivelser. Zellige flisen er egnet til både private som erhvervsprojekter og de nye gulvtegl kan måske i fremtiden finde vej til de danske kirker eller andre historiske bygninger.

 

Se udvalget her eller se forskellige projekter i video herunder

 

 

 

Kontaktinformation