1666792771-l6m-Ess36-1Unda4Ny

Bæredygtighed er at bygge for eftertiden

Lang holdbarhed og design forankret i materialets ægthed var vigtige faktorer, da de håndlavede fliser fra Villa blev valgt til gulvene i Restaurant Unda i Horsens. Fliserne med slidflade i granuleret marmor har en dybde, der udstråler varme og giver et unikt indtryk. Og med en levetid på op mod 150 år kan fliserne med god samvittighed gives i arv til de næste generationer.

 

Tekst af Helle Fog

 

Havnebadet kan netop anes fra vores bord på Restaurant Unda, da solen bryder gennem disen og kaster et dovent lys ind gennem panoramavinduerne. Jeg er mødtes med Anni Gram fra Kaki over en kop kaffe på den nyåbnede restaurant på havnefronten i Horsens. Jeg er flise udvikler og producent og Anni Gram er designer. Mens vi sidder der og nyder stemningen, opdager jeg, at vi følger nogle af de samme principper i vores arbejde.

 

1667564000-rnis8yp9billede2
 
 

Fliser til generationer

 

Så snart man træder ind i Restaurant Unda, bliver man mødt af et blåt flisegulv med hvide blade. Fliserne changerer hver især i farven og den blå tone er dermed tilpas diskret og klæder rummet.

 

Anni Gram fra Kaki, der med stor international erfaring er specialist på hospitality og retail design, var sikker i sit valg:

 

”Den blå flise har været med i lang tid. Men det var her jeg kunne se, at den skulle anvendes. Fliserne har en dybde og taktilitet, der er interessant at arbejde med”.

 

Dybden i fliserne skyldes en slidflade i granuleret marmor, der kan indfarves i en af 30 forskellige farvenuancer. Fliserne fremstilles custommade i mange former, mønstre og størrelser og desuden i mange specialvarianter til særlige formål.

 

Samme værdier

 

Villa Fliser og Kaki design har et værdi-fællesskab, der måske gjorde at vores samarbejde ikke var helt tilfældigt.

 

”Hovedafsættet er kundens vision og deres væsenskerne. Designet er ikke en mode, men er i stedet forankret i hvem virksomheden er”, fortæller Anni Gram om sit arbejde.

 

Det er et afsæt vi hos Villa Fliser kan identificere os med. Da fliserne hver gang bliver fremstillet custommade, er mulighederne utallige for netop at udvikle og sammensætte de fliser der gør en væg eller et gulv til noget helt særligt. Det vigtige er dog, at design, form og farve finder resonans hos bygherre og at det genspejler virksomhedens identitet.

 

 
1667564029-y219is0bbillede1
 

Bæredygtighed

Hos Villa udvikles og fremstilles fliser for fremtiden med afsæt i fortiden. Den uvurderlige viden, der er nedarvet igennem generationer, bliver benyttet til bæredygtig fremstilling af designfliser med meget lang levetid. Det gavner eftertiden.

 

Fliserne stammer fra midten af 1800-tallets Europa, hvor marmor/cementfliserne i tolags-teknik historisk set blev den første stabile flisetype til gulve. De håndlavede fliser blev dog fortrængt af industrialiseringen efter 2. verdenskrig, men har i dag fået en renæssance i lyset af de nye krav til design og bæredygtighed. Villas Flisers kollektion afspejler dansk design tradition og de 30 farver er tilpasset det nordiske lys.

 

Som noget nyt fører Villa Fliser også en større kollektion af de historiske flisetyper Zellige og Bejmat samt væg- og gulvtegl.

 

Kontaktinformation