Plugin Problem!
undefined

Det patinerede Azobétræ har hængt stærkt og stabilt som bolværk i danske havne i mere end 50 år, før det med respekt og nænsomhed bliver omdannet til rustikke, tidsløse plankemøbler. Plankemøbler som rummer en ordløs fortælling om andre tider, og skaber en enestående atmosfære i et rum.

 

Plankemøbler med historisk vingesus 

Syv havne har Carsten Thor, ejer og stifter af Thors Design, på nuværende tidspunkt hentet ind til sit værksted vest for Herning og med kyndig hånd og en dyb respekt for træets unikke historie omdannet til tidsløse, rustikke plankemøbler.

 

Den seneste havn er Halskov havn, som i Danmarks søfartstid tjente som den primære kanal for biltrafikken over Storebælt. Her har træet hængt solidt og tjenestevilligt, mens det anonymt har været vidne til at swingkjoler og chiffontørklæder bliver skiftet ud med spagettistropper og afbleget hår, Morris Mascot med Fiat Punto - indtil Storebæltsbroen med et slag gør Danmark mindre og bilfærgetransporten overflødig.

 

D. 14. juni 1998 sejlede Arveprins Knud sin sidste ordinære tur mellem Knudshoved og Halskov havn, hvorefter overfartschef Nils Munk til orkestermusik og dans på dækket beordrer flaget nedtaget og erklærer overfarten for indstillet.

 

Fra bolværk til dansk design

I 2002 får Carsten Thor første gang fingrene i noget af det solide bolværk fra en af de nedlagte danske havne, og bliver vidne til den stiltiende historie som træet fortæller. En ordløs fortælling som strømmer ud af hver en sprække i træet. Han bruger nogle år på at lære at tæmme det stærke træ, som har både personlighed og vilje, indtil den første plankebænk står klar i 2004. En plankebænk som ikke bare er ekstremt robust, vejrbestandig og nærmest vedligeholdelsesfri, men som også skaber et miljø med en helt enestående atmosfære.

 

Vækker en følelsesmæssig reaktion

Sortimentet bliver igennem de efterfølgende år udviklet, og indeholder i dag produkter som plankeborde, bordbænkesæt, loungemøbler, plantekummer, pullerter og udekøkkener. Møbler som er meget mere end et møbel, men et patineret unika som hvisker en historie om andre tider. Møbler lavet af træ som er beundringsværdigt i sin blotte eksistens efter at have ligget delvist dækket af vand i mere end 50 år. Møbler som vækker følelser i folk og bringer karakter til et rum – ude som inde.

 

Læs mere og se et udvalg af vores produkter HER.

 

Alle vores møbler laves på bestilling, tilpasset det unikke gårdmiljø, kontormiljø, loungeområde mv. Kontakt os for et uforpligtende tilbud på +45 9713 3995.

 

 

Billede1
Billede2
Billede3
Billede4
Billede5
 
 

Kontaktinformation

  • undefined
  • undefined, undefined, undefined
  • Tlf: undefined
  • Web: undefined
  • Email: undefined