1652704539-43blibmuVrksteddetaljerfastgrelseafbenpRaknaCarstenweb

Portræt af Carsten Thor, CEO og stifter af Thors Design

 

Sund fornuft, stædighed og et talent for håndværk er vel nok det der karakteriserer Carsten Thor bedst.

Han er oprindeligt uddannet automatikmekaniker. At han slog sig ned som møbeldesigner, var ikke en gennemtænkt beslutning ved et skrivebord. Det skete på baggrund af tilfældigt møde med et last bolværk, en forelskelse i det robuste træ og en god portion gå-på-mod.
 
Carsten har det med at se muligheder hvor andre ser begrænsninger - og han har det med at klø på, indtil han får succes med det han laver. Azobétræ er mildest talt ikke en medgørlig dansepartner. Det tog Carsten halvandet år at lære at ”tæmme træet” - hvilket bl.a. indebar udviklingen af en specialdesignet sav og nogle enormt robuste beslag.
 
Carsten har altid været frisk på en udfordring, og på at bryde normerne for hvordan man gør ting. Han blev en af pionerende indenfor bæredygtighed. Men han blev ikke pioner af idealistiske årsager. I stedet blev han det ved at bruge sin sunde fornuft, som han selv beskriver det.
 
For ham gav det simpelthen ikke mening, ikke at genanvende en god ressource. Og selvom det var en udfordring at udvikle teknikken til det, gav han ikke op før det lykkedes.

 

THORS-Sif-Milan-1_1

 
På baggrund af sin sunde fornuft er Carsten også stadig med i opløbet når det kommer til at idéudvikle løsninger til den bæredygtige omstilling af vores samfund.
 
Han afprøver kræfter med at upcycle forskellige ressourcer, bl.a. indmaden fra nedlagte vindmøller, og er desuden en aktiv aktør i Tekstilsymbiose Herning – et samarbejde mellem 25 lokale virksomheder om at udvikle en cirkulær forretningsmodel med genanvendte tekstiler som omdrejningspunkt.
 
Hans fokus er – som altid – at skabe et lækkert og holdbart produkt som folk vil købe fordi de er vilde med det - og ikke kun fordi det er mindre miljøbelastende. Desuden har han fokus på at upcycle hvor det er muligt, og først downcycle som sidste udvej.   

 

Udendørsbord med skind

 
Carsten tror fuldt og fast på, at den grønne omstilling sker i et tæt samarbejde mellem det offentlige, erhvervet og borgere. Politikerne skal skabe incitament til at udvikle grønne løsninger, erhvervet skal udvikle de innovative løsninger og borgerne skal omstille sig fra at købe mere til at købe bedre.
 
For Carsten er det derfor også et meget bevidst valg, at udvikle tidsløse, eksklusive produkter ud af det holdbare Azobétræ.
 
Han tror på, at skabe produkter som skaber atmosfære og glæde hver dag i en livstid. Derfor bliver der lagt uendelig meget tid og kærlighed ind i det enkelte møbel, som bliver skabt i tæt samråd med køberen om dennes drømme og ønsker.
 
Han er modstander af det enorme overforbrug der ligger i at lave produkter der bliver slidt op på ingen tid, og forbrugstrenden der konstant søger de nyeste modehits.
 
Et Thors Design møbel er skabt til at holde – både i tid og trend.

 

Loungeset