1200x630 Man in office looking up

Skab det ideelle indendørs lydmiljø

 

Ecophons lyddæmpende lofter giver den bedste akustik, bidrager til optimal ventilation og er samtidig markedets mest bæredygtige.

 

Vi har brugt hundrede tusinder af år på at perfektionere vores hørelse udenfor. I naturen. Men i dag tilbringer vi op mod 90% af vores tid indenfor. Er det ikke på tide, at vi også får glæde af naturens lyd her?

Vigtigheden af akustik er undervurderet. Lyd påvirker os i dagligdagen, og den videnskabelige support til at forbedre vores indendørs lydmiljø er veldokumenteret. Og hvad er så helt nøjagtigt det ideelle indendørs lydmiljø for mennesker? Et lydmiljø, der er baseret på, hvordan vi oplever lyd udenfor. Menneskets høresans er naturligt tilpasset et udendørs miljø, hvor der ikke er lydrefleksioner fra lofter og vægge.

Derfor har Ecophon i mere end 50 år arbejdet på at skabe indendørs miljøer, der ligner det, vi oplever ude i naturen. Så dit kontor føles mere, nå ja, naturligt.

Læs også:

Ecophon sætter farver og kanter på den gode lyd

 

1635171881-il8-AdobeStock_339068099_adjusted

 

God lyd eller god ventilation? Med Ecophon behøver du ikke at vælge

 

Ecophons lyddæmpende lofter giver ikke bare den optimale akustik, de kan også bidrage til den optimale ventilation. Diffus ventilation fungerer ved, at lufttilførsel etableres bag loftpladerne (plenum), så der skabes et ganske let overtryk over hele loftfladen. Her siver den friske luft konstant og med et lavt tryk primært ned mellem loftpladerne. Trykket er så lavt, at der ikke kan høres nogen form for ventilationsstøj, og så jævnt, at rummet dækkes med frisk luft helt ud i hjørnerne.

Denne form for ventilationssystem kan nedkøle store luftmængder uden at gå på kompromis med komforten i form af træk eller store temperaturforskelle.

Da diffus ventilation ikke behøver indblæsningsarmaturer i loftet, bevares den fulde akustiske virkning over hele loftfladen. Der er med andre ord ingen akustiske passivområder – og der skal derfor ikke udlægges eventuelt ekstra lydabsorberende materiale over loftpladerne.

Er der allerede opsat Ecophon akustikplader, skal de i modsætning til andre typer af lofter ikke ændres i forbindelse med etablering af diffus ventilation.

Den visuelle oplevelse

 

Ecophon står for gennemtænkte løsninger, hvor elementerne ikke blokerer for hinanden, men spiller sammen. Det gælder både funktion og form. Vores nedhængte akustiklofter sikrer en optimal lyd- og luftkvalitet uden brug af synlige komponenter eller armaturer. Det gør rummet smukkere.

Besparelser i både anlæg og drift

 

For at få en god fordeling på indblæsningsluften i hulrummet over loftet, bør dette have en højde på mindst 20 cm. Det er en væsentlig mindre højde end ved traditionelle ventilationssystemer. Derfor er det med diffus ventilation muligt at bevare lofthøjden i eksisterende byggeri - og mindske den dyre byggehøjde ved nybyggeri.

Diffus ventilation medfører store driftsbesparelser i forhold til konventionelle løsninger, idet man indblæser med lavere tryk og der kan anvendes en større frikøling – dvs. at en større del af udeluften kan anvendes direkte. Der kan indblæses med op til 10 graders forskel i forhold til rumtemperaturer uden risiko for træk, og uden at installationer forstyrrer luftstrømmen.

Innovativt loftsystem får international anerkendelse

 

Det nye patentanmeldte Ecophon Master™ Eg nedhængt loftsystem er nomineret til German Design Award 2022 i kategorien ”Fremragende produktdesign – Bygning og elementer”.

Master Eg er designet til åbne kontorlandskaber og travle områder med strikse krav om god akustik. Systemet har sortmalede kanter og et sort skinnesystem, der skjuler de bærende pladekanter og dermed skaber et unikt svævende look. Arkitekter kan anvende et standarddesign eller lave egne skræddersyede designs ved at benytte forskellige kombinationer af plader.

- Arkitekter fra hele verden har set, hvordan det med Master Eg er muligt at kombinere fremragende akustisk virkning med stilfuldt design. The German Design Council’s nominering er en glædelig anerkendelse, og vi er meget stolte over nomineringen, udtaler Mads Søndergaard, Business Unit Manager fra Ecophon.

- Master Eg giver et utal af designmuligheder for arkitekter, som ønsker at forbedre indendørs miljøer, både visuelt og akustisk, i deres projekter. Mange kontorlandskaber har et behov for akustisk regulering, og systemet er optimalt til alle kontorer og områder med uønsket støj og dårlig taleklarhed. Et stigende antal kontorer omdannes til sociale mødesteder og kræver derfor bedre taleforståelighed og færre forstyrrelser,” siger Poul Jensen, Arkitektrådgiver fra Ecophon.

 

Kontaktinformation

  • Saint-Gobain Ecophon A/S
  • Hammerholmen 18E, 2650, Hvidovre
  • Tlf: +45 36770909
  • Web: http://www.ecophon.dk
  • Email : Info@ecophon.dk