1641811003995

Smart bænke i bymiljøet - en hurtig måde at indføre innovation

Byens bænke er det perfekte sted at omdanne i den offentlige infrastruktur for at imødekomme behov i det 21. årh. og skabe grundlag for den smarte by. Med designteknologien i NEWTEKs smart bænke kan man fx bruge et solcellepanel til at omdanne energi til gratis opladning eller hente data fra miljøet.

 

Når du hører ordet "smart city", tænker du sikkert på store idéer, der forandrer byen ved at udnytte data skyer. Eller du tænker måske på større foranstaltninger med forskellige sensorer skjult i eks. byens belysning på tværs af flere gader. I begge tilfælde er idéen om at skabe en by, der er sensorstyret og datadrevet if. borgernes behov, på én gang ekstrem spændende og muligvis urealistisk kompleks.

 

Man burde måske have en anderledes tilgang til at skabe smarte byer!

 

Users-of-Strawberry-Smart-Bench-in-Zurich-ZOO

Stadig tænke stort, men starte småt og teste hurtigt og effektivt med et succeskriterie om en klar og positiv indvirkning på borgerne.

 

Hvad er mere allestedsnærværende og endimensional samt åben for innovation i bymiljøet, som en bænk? Bænken tjener en vigtig funktion for folk alle steder i byen, fra parker til stoppesteder, på offentlige pladser og ved havnefronten. Den kan synes dynamisk i sin funktionalitet, fra at være et sted at sidde og slappe af, til at være et sted man venter på en ven.

 

Men en bænk dog stadig ’kun’ en bænk og den giver begrænset service og gavn til borgerne. Derfor er bænken det perfekte sted at omdanne i den offentlige infrastruktur for at imødekomme behovene i det 21. århundrede og skabe grundlag for den smarte by.

 

Eksempelvis ved at tilføje et solcellepanel til at indfange gratis energi fra solen og lade et batteri gemme den for via stik at give den gratis videre til tilsluttede borgeres mobile telefoner og enheder, og lade en vifte af sensorer måle alt fra miljøforhold til gående trafik, kan bænken blive meget mere end ’kun’ en bænk.

 

Smart bænken kan blive et knudepunkt for den smarte by!

 

Den kan afprøves hurtigt og kan danne direkte forbindelse med borgerne og blive en katalysator for øget socialisering blandt borgerne med eks. samtaler omkring bæredygtighed og innovation;

 

03b08b8e-2e74-44c8-8b29-7fb0f612d523_1_90_0_0_2362_1575_1440_960_255183de

 

Byerne er ekstremt passionerede i teknologi til at forbedre livskvaliteten for sine borgere. Det er på grund af denne holdning og den kendsgerning, at smart bænke blot kræver nogle få bolte i jorden, at vi er i stand til at få sat innovationsprojekter hurtigt i gang og opnå feedback fra borgerne næsten øjeblikkeligt.

 

At få støtte fra mennesker via et sjovt, nyt, flot designet offentlig infrastruktur, der ikke kræver en stor investering, er meget lettere end at begrunde dyr investering i teknologi, som ds. mennesker måske aldrig nogensinde ser eller får en adfærdsmæssig holdning til.

Kontaktinformation

  • NEWTEK ApS
  • Kærvej 39, 5220, Odense SØ
  • Tlf: +45 2124 2454
  • Web: https://newtek.dk/
  • Email : info@newtek.dk