2

Fremtidens udendørs belysning er aktiv, intelligent og sparer energi

 

Park-, plads- og stibelysning drevet på solenergi og med aktiv intelligent styring er et miljøvenligt og økonomisk alternativ til konventionel belysning. Det muliggør den rette belysning, energibesparelse og smart funktionalitet.

 

NEWTEK i Odense, der arbejder med fokus på innovative løsninger indenfor Smart City og Mobilitet, har arbejdet med aktiv udendørs LED belysning siden 2016. Og i næsten lige så lang tid, har de samarbejdet med den svenske lysproducent Leading Light AB, om at tilbyde Nordens første trådløse aktive udendørs belysningsystem:  ActiveLights.

 

SMART belysning til smarte steder

Der er flere muligheder i forhold til, hvordan en ActiveLights belysningsapplikation kan fungere. Det kan være med pullertlamper, vejarmatur på lysmaster eller som en blanding af antal lyspunkter, styring og drift.

 

100 % CO2 fri udendørs belysning på solenergi

De soldrevne pullertlamper i syrefast stål har LED lysmoduler med og solceller, styring og batteri i toppen. Det asymmetrisk lys giver nok lys til, at mennesker oplever tryg færden på stier og små pladser. Lamperne styres af bevægelse og selv i de solfattige vinterperioder er der strøm fra batterierne til 1 time/dag i to måneder uden sol.

Som mastelys består systemet af elegante solceller placeret rundt om en cylindrisk stolpe af stål eller komposit, der ’høster’ solens energi.

Både pullertlamperne og stolpelyset kræver ingen kabler og drives af et genopladeligt batteri (NiMH) med en levetid på op til 7 år. Sensorer aktiverer systemet ved tusmørke og tænder lyset, når nogen nærmer sig. På samme tid sendes et tændingssignal til de næste 2 - 3 stolper (op til 75 m). Fra systemets styringsmodul kan der online hentes information, hvis noget er gået i stykker, eller hvis batteriet skal udskiftes. Desuden kan funktionaliteten indstilles trådløst.

 

Læs også: Udstilling inviterer ind i Louise Campbells skaberunivers

 

Hybrid – Det bedste af to verdener

ActiveLights Hybrid systemet drives primært via solenergi, hvis nødvendigt skifter anlægget til det tilsluttede strømnet. Til Hybrid stolpen, kan frit vælges LED armatur efter design og lysmønster, da systemet er "uafhængig af armaturet".

Hybridstolpen består af en 4,5m cyl. stolpe, som er udstyret med to masteluger. På toppen af ​​stolpen sidder et diskret designet solpanel, der både oplades via dagslys og sollys. I den øverste serviceluge er IQ og Hybrid systemet, som sørger for lysregulering, radiokommunikation og energiregulering. Batteriet er placeret i stolpen, let tilgængeligt for service. I den nederste serviceluge tilslutter du indgående el.

 

Aktiv intelligent styring øger besparelsen

Behovet for fuldt oplyste stier, byrum og andre udendørs miljøer er ofte mindre om natten. Men, hvis man slukker helt for lyset, kan det medføre utryghed. Ved at installere LED armaturer med aktiv intelligent styring og solceller, er det muligt at opfylde både borgernes behov og spare energi svarende 25 – 100 %.

Få en snak med NEWTEK om mulighederne og hvor stor jeres fordel bliver.

 

321
1232
12

                                                                                     ActiveLights™ SOLAR mastelys.

 

 

a
b
c

                                                                                     ActiveLights™ SOLAR (Pullertlamper)

 

 

a
b

                                                                                     ActiveLights™ HYBRID stolpelys

 

 

Kontaktinformation

  • NEWTEK ApS
  • Kærvej 39, 5220, Odense SØ
  • Tlf: +45 2124 2454
  • Web: https://newtek.dk/
  • Email : info@newtek.dk