627A5894

Upcyclet overskudstræ forvandler idrætshal til varmt opholdsrum

 

 

Akustikpaneler forener æstetik, bæredygtighed og undervisningskvalitet hos Vejle Idrætshøjskole og Vejle Idrætsefterskole.

 

 

627A5801

 

Årene har det med at sætte sine spor

Vejle Idrætshøjskole og Vejle Idrætsefterskole har været samlingspunktet for mange livsglade og undervisningsparate elever siden sin tilblivelse i 1942 og har givet dem gode minder mange år frem. 

 

Årene har det dog med at sætte sine spor, og skolens gamle idrætshal fra 1958, der i mange årtier har været omdrejningspunkt for mange idrætstimer, fællesmøder, foredrag og aktiviteter, trængte til et ansigtsløft. 

 

De ønskede derfor at bearbejde lyden i hallen og give den et udtryk, der både var indbydende og lækkert. De ville løfte hallen fra at være en hardcore idrætshal til at være et kulturelt opholdssted for eleverne.

 

Her blev vi hos NORTO kontaktet af Ginneruparkitekter, som står bag helhedsplanen for skolen og istandsættelsen af idrætshallen, om vores bæredygtige træpaneler kunne være opgaven værdig. De ledte nemlig efter en leverandør, der levede op til deres høje bæredygtighedskrav, og materialer, som var robuste nok til at klare de vilde og hårde aktiviteter, som en idrætshal skal rumme.  

 

Vi ønskede at skabe en stemning, der var mindre sportsagtig og mere kulturel. Her kunne vi godt lide NORTOs lamellignende paneler og historien om, at det var overskudstræ fra vinduesproduktion. Det passede godt i vores helhedsplan om at bygge bæredygtigt", - Kasper Larsen, arkitekt, Ginneruparkitekter.

 

 

627A5856

 

 

En bæredygtig idrætshal med elegante træpaneler

Hos NORTO har vi udviklet produktet NORTO Bech Lyd, som er et akustikpanel med gennemgående huller, der er produceret af upcyclet resttræ fra vinduesindustrien. Det er udviklet med tanken om skandinavisk minimalisme med et lameldesign, der minder om bække. Alt sammen i den bæredygtige ånd, som vi lever og ånder for her i firmaet. 

 

Netop Bech Lyd mente vi, var perfekt til Idrætshøjskolens ønske om en akustikløsning, der var æstetisk, robust og ikke mindst akustikforbedrende. Samtidig har panelet mindre markante lamel-mønstre, og giver derfor et anderledes udtryk end de mere traditionelle lamellister. 

 

Sammen med lys akustikdug blev der skabt en indretningsløsning, der forbedrede akustikken markant og gav den en ekstra dimension, som bidrager til dens lækre udtryk. 

 

”NORTOs paneler sammen med akustikdugen har skabt et lækkert udtryk, der tilsammen har forbedret hallens akustik markant – og dette er altafgørende for halmiljøer. At det var et restprodukt, var helt klart et plus for os. Vi glæder os til at bruge hallen, som er blevet et langt mere imødekommende rum", - Ole Damgaard, forstander, Vejle Idrætshøjskole.

 

 

627A5882

 

 

Vores bidrag med akustikpaneler var en del af en større renovering, der også involverede nyt gulv, tribuner samt større oprydningsopgaver i loftet af både lamper, bjælker og ventilationsanlæg. Alle delelementer har derfor skullet spille sammen, hvilket også kan ses på billederne her på siden. 

 

Respekt for jordens ressourcer

Hos NORTO er vi superglade for at have bidraget til en mere samspillende helhedsløsning i skabelsen af en moderne idrætshal i gamle faciliteter med fokus på fremtiden. 

 

Det er nemlig vores passion og drivkraft at medvirke til mere bæredygtige alternativer i en branche, hvor meget skiftes ud som moden og behovene skifter. For os er det vigtigt at have respekt for jordens ressourcer og behandle dem med respekt, så de næste generationer også får glæde af dem. 

 

“Det er lige præcis projekter som disse, det bare giver så meget mening for os at bidrage til. Alt går ligesom op i en højere enhed. Vi er stolte af at kunne bidrage til en funktionel løsning af høj kvalitet, som kan bringe glæde i mange år – helt i NORTOs ånd”, - Sara Moth, forretningsudvikler, NORTO.

 

Omdrejningspunktet for alle vores løsninger er, at de er skabt ud af materialer, der ellers var gået til spilde. Det kan være alt fra plastikflasker til resttræ, men fælles for det hele er, at vi aldrig kan og vil levere mere eller andet end det, der kan upcycles ud fra restprodukter. Og her går vi altså ikke på kompromis. 

 

Sidder du og skal planlægge et mindre eller større byggeprojekt, og er du interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe med bæredygtige og upcyclede løsninger i høj kvalitet, så tøv ikke med at kontakte os for en uforpligtende snak. 

 

Kontaktinformation

  • NORTO
  • Nr. Bjertvej 17, 7830, Vinderup
  • Tlf: 9610 1522
  • Web: https://norto.dk
  • Email : mail@norto.dk