1642681932-k5p-asset-14685304_Biolux__Aubrick_School_-_Classroom_-_Biolux_Montage_1

Så nemt kommer du i gang med BIOLUX Human Centric Lighting

Human Centric Lighting sætter, som navnet siger, mennesket i fokus. Ved at lyset automatisk tilpasser sig vores naturlige døgnrytme, øger det effektivitet, velvære og sundhed. LEDVANCE BIOLUX HCL-systemet er en prisvindende belysningsløsning, der gør det nemt at installere og fungerer intelligent og fleksibelt.

 

Af marketing, LEDVANCE

 

Vi har masser af kunstigt lys i vores liv. De nordiske mørke årstider og hverdagen på kontoret gør, at vi i gennemsnit sidder 90% af tiden indendørs og rigtigt tit er det med kunstigt lys tændt. Der er for lidt dagslys og for lidt hensyn til vores naturlige rytme.

 

 

Udenfor får vi masser af lys på mellem 10.000 og 100.000 lux, hvor vi indendørs sjældent har mere end 500 lux på arbejdsbordet og endnu mindre lys på øjet. For lidt og for dårligt lys kan medføre træthed, hovedpine, mere sygdom og lavere produktivitet. Med LEDVANCE BIOLUX HCL-systemet får du Human Centric Lighting (HCL), også kaldet døgnrytmelys, og det hjælper dig til at få nok dagslys indendørs og understøtter din naturlige døgnrytme. Ofte kan HCL være ret omstændigt at installere og programmere, men med BIOLUX HCL-systemet er det intelligent og lige til at gå til.

 
 

Hvorfor vælge LEDVANCE BIOLUX HCL-systemet?

Svaret er let for i modsætning til mange andre løsninger på markedet er LEDVANCE BIOLUX HCL-systemet nemt at installere og prisbillig.

 

Der findes efterhånden mange løsninger på markedet. Hvor andre systemer er omkostningstunge og oftest kræver ekstra styreledninger ved installation og en besværlig programmering, har vi skabt et produkt, som netop hjælper installatøren udenom dette, og som vil skabe tilfredse kunder. Lad os kigge nærmere på fordelene ved Human Centric Lighting.

 

 

Effekter ved HCL-belysning

Når man taler om HCL-belysning, findes der to forskellige typer effekter:

 

 • Visuelle effekter
 • Biologiske effekter

 

De visuelle effekter sikrer, at vi opnår tilstrækkeligt lys til at opfatte vores omgivelser optimalt, se billeder og former gengivet korrekt. De skal også sikre, at vi ikke bliver udsat for unødvendigflimmer og blænding.

 

 

De biologiske effekter skal sikre vores døgnrytme (vores indre ur), forbedre vores opmærksomhed, øge vores restitution og blodcirkulation og mindske træthed. Når man fokuserer på disse to effekter samtidigt, opstår Human Centric Lighting.

 

 

Helt overordnet så sker effekten ved at ændre farvetemperatur og lysintensitet på forskellige tidspunkter af dagen, hvorved produktionen af melatonin og kortisol reduceres og øges på de tidspunkter af døgnet, hvor vi har behov for det. Når kroppen naturligt har brug for klart hvidt lys til at producere, og når den skal have lavere, varmere lys til at koble af, så sørger en god HCL-løsning for, at menneskets system sættes i centrum.

 


En af fordelene ved LEDVANCE BIOLUX HCL-systemet er, at systemet her ikke kører efter en fast rytme hver dag og helt automatisk tilpasser systemet sig omgivelserne. Det er vigtigt at tage højde for sommer- og vintersæsonen – også fordi i de korte vinterdage får vi ikke den optimale mængde lys udenfor i forvejen. (min. 10 timers nat og min. 10 timers dag)

 

Dagslys ændres året rundt

Økonomisk effekt

Kigger vi på de totale omkostninger i en erhvervsbygning, så går 90% af alle omkostninger til lønninger af medarbejdere. Kun 1% af omkostningerne går til energi, som inkluderer alt inden for el, varme, vand osv. Ved at optimere lysforholdene for den mest kostbare ressource i virksomheden– nemlig medarbejderne – vil man kunne høste fordele som færre sygedage, sundere kollegaer og længere ansættelse, viser forskning. Med andre ord kan du ved en lille investering sikre dig energiske og produktive medarbejdere.

 

 

illu
 
 

Intelligensen i BIOLUX HCL-systemet

Vi har gjort det enkelt at vælge komponenter til dit system. Al intelligensen ligger nemlig i vores produkter, så det er enkelt og let at gå til. Lige nu er vores produktprogram specielt udviklet til kontormiljøer, mødelokaler, klasselokaler og sundhedssektoren.

 

BIOLUX HCL - styreenhed Zigbee

Styreenheden er hjernen i systemet. Systemet virker ”stand-alone”, så du skal hverken tænke på centrale styreenheder, BMS-integrationer eller andet besværligt. Én styreenhed kan styre op til 40 BIOLUX armaturer og placeres i hvert rum/område, som ønskes styret. Styreenheden installeres direkte på en europadåse og kræver kun 230V.

 

 

Nem at tilpasse i hverdagen

Systemet styrer selv, hvornår på døgnet de forskellige lysindstillinger er optimale ud fra tidspunktet på dagen og den geografiske placering. Nogle gange er det imidlertid smart at kunne overstyre indstillingerne, fx når der er pause i mødet, eller der lige er brug for at booste effektiviteten et par timer. Det gøres let ved at dreje på styreenheden på væggen.

 

Biolux controller

 

 

 

 

 

På styreenheden findes fem scener:

 

RELAX:          Afslappende fx ved mødepauser

CREATE:        Øger kreativiteten ved workshops

NATURAL:     Tæt på naturligt dagslys som reguleres automatisk

FOCUS:          Aktiverer og skaber fokus fx ved møder

BOOST:         Understøtter koncentration og ydeevne

 

asset-7370597_BIOLUX_HCL_PL_ZB_43W

 

 

 

 

BIOLUX HCL Panel 60x60

LED-panelet til BIOLUX passer i alle standard indbygningslofter. Panelet adskiller sig ved sin ekstra høje kvalitet, så du er sikker på, at alle visuelle effekter opnås. Det sker blandt andet ved at benytte en højkvalitets driver, som sikrer totalt flimmerfrit lys og trådløs kommunikation for nem installation. Panelet er desuden udstyret med højkvalitets kolde- og varme LED’er, som gengiver farver med minimum Ra90 over hele armaturets levetid. Diffuseren er lavet i mikroprismatisk materiale der ikke gulner, og som sikrer lav blænding.

 

 

asset-7795888_BIOLUX_HCL_DL_DN150_ZB_20W_TW

 

 

 

BIOLUX HCL Downlight 150

Ligesom BIOLUX Panel er BIOLUX downlight 150 bygget på de bedste komponenter. Det er usædvanligt, at blændingen på indbygnings downlights kan holdes under UGR19, som er kravet til kontorer, mødelokaler og skoler, men det krav overholder BIOLUX Downlight. Den er også bygget på kolde- og hvide dioder, så der kan skabes den optimale HCL-effekt.
 
 
 

Installation og konfiguration

En af de helt store fordele ved LEDVANCE BIOLUX HCL-systemet er installationen og konfigurationen. Systemet kommunikerer trådløst via Zigbee 3.0-standarden, som gør udskiftningen til en leg. Kun 230V forsyning af armaturerne er nødvendig. Derudover indeholder BIOLUX HCL-styreenheden alle nødvendige algoritmer og intelligens, så du slipper helt for at programmere noget som helst selv.

 

Når enhederne er forsynet med 230V, skal du blot koble den op via BIOLUX HCL-appen på din smartphone. Dette skal kun gøres en enkelt gang, hvorefter enheden har hentet geografisk lokation, tid og dato, så den kender solopgang og solnedgang året rundt. Det gør, at styreenheden nu vil tilpasse dagslyskurven hver eneste dag året rundt og netop tilsikre de minimum 10 timers dag og minimum 10 timers nat, som vi mennesker har behov for.

 

 
asset-15103130_VDE_BIOLUX_HCL
 

 

 • NEMT & HURTIGT:

Det perfekte HCL-system til enkeltrums-løsninger

 

 • INSTALLATION:

Nem og hurtig med trådløs teknologi:

 

 • nem installation i Europadåser
 • styreenhed og armaturer behøver kun 230V forsyning
 • enhederne kommunikerer trådløst via Zigbee
 • mulighed for tilslutning af ekstern tilstedeværelsessensor

 

 • OPSÆTNING:

Nemt via smartphone app:

 

 • armaturer tilføjes til systemet ved at skanne QR-koder
 • ingen programmering nødvendig: tid, dato og lokation registreres automatisk

 

 • BETJENING:

Intuitivt via styreenheden:

 

 • brugere kan nemt vælge mellem passende lys til forskellige arbejdssituationer

 

 • FUNKTION:

Uafhængig af LMS og Cloud:

 

 • ingen kompliceret opsætning til LMS-systemer nødvendig
 • BIOLUX HCL-systemet opererer selvstændigt. Ingen lagring af data i skyen

 

 

Vi står klar til at hjælpe dig

Det kræver ekspertise at beregne det optimale BIOLUX HCL-belysningsanlæg. Der skal tages højde for brugerens alder, placering af lys og mange andre parametre. Belysningsniveauet skal heller ikke længere regnes på arbejdsfladen, men på øjet. Vi står klar til at hjælpe dig med projekteringen. Tag fat i en af vores medarbejdere, eller kontakt os via:

 

pro-ledvance.dk/projektberegning

 

Vil du vide mere?

 

Du kan

downloade en brochure

 

eller se mere på

vores hjemmeside

 

om LEDVANCE BIOLUX HCL-system.

 

 

Kontaktinformation