top

Wallmakers står for kreativ og opfindsom genbrug af byggematerialer i det nye KAB-hus

 

Glasvægge og døre i rest- og overskudstræ, direkte fra møbelindustrien

Det nye KAB-Hus på Enghavevej 81 er bygget i bæredygtighedens tegn. Det skal nemlig fungere som forbillede for de løsninger, som vælges i boligselskabet KAB’s boligbyggerier. Mens alle løsninger er nøje udvalgt med tanke på både økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed gennem bl.a. upcyclede byggematerialer, skal domicilet samtidig give brugeren en følelse af arkitektonisk kvalitet.

 

Huset er indrettet med træ som bærende element, og træets varme og beroligende effekt gennemstrømmer miljøet og giver brugeren en oplevelse af velvære. For at matche indretningen og de høje krav til bæredygtighed har Wallmakers forvandlet og upcyclet overskydende fyrretræ fra møbelindustrien til unikke dør- og vægløsninger med et autentisk og nordisk udtryk.

 

Wallmakers har også leveret brand- og lydglasvægge og dobbeltdøre i samme træsort for både at holde samme designlinje og efterkomme de høje brand- og lydkrav ud mod bygningens atrium.

 

 

1
2
3
4
5
6
7
8
 
 

 

 

En dialog, der blev afsættet til en spirende idé

Idéen bag de upcyclede døre og glasvægsløsninger, der er leveret til KAB-Huset stammer faktisk fra 2018, hvor Wallmakers deltog på Building Green messen i Forum. Som bæredygtig leverandør tager virksomheden bæredygtighed meget alvorligt og har gennem de seneste 12 år tænkt det ind i produktudviklingen, hvilket gjorde Building Green messen til en oplagt platform for dialog med andre profiler og fagfolk fra byggebranchen.

 

Den dialog, der skulle vise sig at være særligt inspirerende, opstod, da visionære arkitekter fra Henning Larsen Architects aflagde deres stand et visit, og de begyndte at drøfte det på daværende tidspunkt kommende projekt i KAB-Huset. Dialogen blev afsættet til en spirende idé om upcyclede træprodukter, og efterfølgende indgik Wallmakers og HLA et tæt samarbejde om detailprojekteringen til KAB-Huset.

 

Se flere projekter udført af Wallmakers

 

Kontaktinformation

  • DEKO p|s
  • Mårkærvej 11, 2630, Taastrup
  • Tlf: +45 43 55 77 11
  • Web: http://deko.com
  • Email: info@deko.dk