Topbillede

DEKO leverer skræddersyet aluminiumsystem til Arkitektskolen i Aarhus

 

Da indretningen af den nye arkitektskole i Aarhus, NEW AARCH, skulle besluttes, blev "råt" det dominerende tema, som kaldte på bastante detaljer. Derfor har DEKO leveret indvendige glasvægge og døre i et nyt og skræddersyet aluminiumsystem, der matcher skolens ærlige arkitektur.

 

Glasvægge og -døre med kraftige aluminiumprofiler

De fede streger på papiret talte sit tydelige sprog. Tegningen, der var illustreret af arkitekten og totalrådgiveren, ADEPT, forestillede det eksakte glasvægsudtryk, der var ønsket til indretningen: Kraftige aluminiumprofiler på alle glasvægge og -døre. Og hvad de ønskede, skulle de få.

 

Med udgangspunkt i illustrationen gik DEKO i gang med at udvikle et nyt, fleksibelt aluminiumsystem til glasvægge, der skulle imødekomme forskellige krav og enkelte steder måle helt op til fem meter i højden. DEKO skræddersyede og leverede herefter indvendige glasvægge og tilhørende døre med kraftige aluminiumprofiler, både med og uden lydreduktion og brandklassifikation. For at forbedre akustikken og gøre glasvæggene så solide som muligt er der også monteret flytbare perforerede stålplader, som sammen med aluminiumsystemet matcher det massive design, der kendetegner det prisvindende byggeri.

 

3
4
10
11
15
 
 

Læs også: Martin Krogh fra ADEPT om den nye arkitektskole, NEW AARCH: ”Du må gerne kalde det en arkitekturfabrik”

 

Rustik produktionsbygning for fremtidens arkitekter

Industrialisme er ikke noget nyt inden for arkitektur og indretning, og vi ser ofte trenden kombineret med minimalistiske detaljer. Men ved opførslen og indretningen af den nye arkitektskole, skulle de industrielle elementer bestemt ikke pakkes ind i glans og smalle linjer, tværtimod. Både indvendigt og udvendigt skulle skolen minde om en rustik og autentisk produktionsbygning i al sin råhed og voluminøse pragt. Indretningens karakter grænser til ’ufuldkommenhed’. Men der er en mening med galskaben.

 

Som uddannelsescenter for fremtidens arkitekter og bygmestre er intet overladt til tilfældighederne i det upolerede byggeri: Det blottede håndværk, de synlige materialer og bygningselementer skal nemlig både inspirere og uddanne de unge studerende i materialers samspil og byggestruktur, samtidig med at rammerne vigtigst af alt skal udgøre et værksted, der inspirerer de studerende til at turde udforske og udfordre fremtidens arkitektur. Den arkitektoniske genialitet i NEW AARCH er tydelig for enhver: Her har vi et ærligt byggeri, der byder kreativiteten velkommen. Som et stykke blankt papir, åbent og modtageligt for nye, rene streger.

 

Vi er altid klar på en udfordring

Hos DEKO er vi stolte af at kunne tage del i skabelsen af de rammer, der skal danne grundlag for fremtidens arkitektur. Og så er vi ikke mindst stolte af at kunne bidrage til den arkitektoniske foranderlighed, som også NEW AARCH eksemplificerer. Vi er altid klar på at blive udfordret på nye spændende projekter, så står du med en idé til dit næste byggeprojekt, så tøv ikke med at kontakte os. Måske når vi i mål med byggeriet sammen.

 

Kontaktinformation

  • DEKO p|s
  • Mårkærvej 11, 2630, Taastrup
  • Tlf: +45 43 55 77 11
  • Web: http://deko.com
  • Email: info@deko.dk