Silent_Board_Digiprint_kontr_Hav_100dpi

Skab designoplevelser med akustik

Udnyt metallernes muligheder og skab synergi mellem design og akustik. Sæt naturmaterialerne i fokus, skab stemning i rummet igennem farver, eller skab dit eget unikke udtryk ved hjælp af digitalprint.

 

 

Akustik er afgørende for det gode indeklima, men selvom det er en faktor vi hverken kan se eller røre ved, er den visuel tydelig, overalt vi bevæger os. Akustiske virkemidler skal tilføjes i indretningen, og her er det vigtigt at elementerne understøtter velværet i rummet og skaber balance mellem funktionalitet og design, så rummet ikke blot lyder godt, men også er æstetisk rart at være i.

 

Den usynlige akustik strækker sig således over flere afgørende brikker i det store indeklimapuslespil og er ikke så usynlig som vi måske går og tror.

 

 

LEG MED NATURMATERIALER

 

Det er ikke ofte, at man tænker akustik og metal i samme sammenhæng, men dette gør den fynske virksomhed DAMPA, der siden 1951 har produceret akustikløsninger til loft og væg i metal, op med.

 

Ved at perforere metallets hårde overflade skabes en akustikløsning, der kombinerer alle tre absorbenttyper. Ved at udnytte metallet kan DAMPA levere akustikløsninger i klasse A, B og C, og dermed tilpasse akustikken til rummets brug.

 

Og samtidig sørger metallernes egenskaber for designfrihed udover det sædvanlige” fortæller Lone Rold, arkitektrådgiver hos DAMPA.

 

Metal er et naturmateriale, der har et helt unikt udtryk. Jeg bliver f.eks. gang på gang imponeret over materialets evne til at fange og reflektere dagslyset i den naturlige overflade og skabe en designoplevelse uden lige. Samtidig er materialet eminent til at skabe stemning i lokaler, da alle RAL- og NCS-farver tydeligt kan gengives på overfladen eller du kan udnytte de mange muligheder for digitalprint og skabe kunstværker, wayfinding, valmuemarker – ja, kun fantasien sætter grænser” smiler Lone.

 

Metallernes robuste egenskaber sørger desuden for at løsningerne har en lang levetid og er ideelle til selv travle og udsatte områder.

 

 

AKUSTIKLØSNINGER TIL LOFT OG VÆG I METAL

 

DAMPA har siden 1951 produceret akustikløsninger i metal på deres fabrik i Tommerup. Her har det primært været akustiklofter, der kørte igennem maskinerne, men indenfor de seneste år har virksomheden udvidet sortimentet og leverer nu også akustikløsninger til væggene. Vægpanelerne DAMPA® Silent Board og DAMPA® Silent Board Flex er udviklet baseret på mere end 70 års designhistorie og akustikviden:

 

På baggrund af vores historie var det nærliggende at nytænke metallernes robusthed og designegenskaber, for at understøtte akustiklofternes indeklimamuligheder.” Uddyber Mogens Kjærgaard, der har været end del af DAMPAs udvikling i mere end 30 år, som bl.a. produktchef og fortæller at det anbefales at størstedelen af loftet dækkes af lydabsorberende materiale, mens der samtidig tilføjes absorberende elementer til væggen svarende til ca. 20% af rummets gulvareal.

 

JPEG_Silent_Board_Flex_closeup

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email : dampa@dampa.dk