HoejeTaastrup-politistation-04-H-NewDampa-Lowres

Klimavenligt aluminium til DAMPAs akustikløsninger

 

Fynske DAMPA, der producerer akustiske metalløsninger til loft og væg, sætter ekstra fart på udviklingen af bæredygtige tiltag, hvilket blandt andet indebærer et helt nyt aluminium, der har en 69 % lavere CO2-udledning. 

 

I efteråret 2021 afsluttede DAMPA projektet Grøn Cirkulær Omstilling (GCO), der havde fokus på, hvordan man yderligere kan bidrage til den grønne omstilling og sikre løbende minimering af virksomhedens CO2-aftryk. 

 

"Vi har stort fokus på bæredygtighed i vores arbejde med stål og aluminium. Metallet har den kæmpe fordel, at det kan genanvendes igen og igen, uden at det mister sin styrke og mekaniske egenskaber - når det først er udvundet, så er det et enormt fordelagtigt byggemateriale for vores planet", fortæller Michael Nykjær, adm. direktør hos DAMPA og fortsætter: 

 

"Ved at producere metal fra genanvendt materiale, bruger man kun omkring 10 % af ressourcerne i fremstillingsprocessen. Vi har derfor et meget stort fokus på at sikre en høj grad af genanvendelse og genbrug af materialerne". 

 

Grønt aluminium som første skridt på vejen

Gennem GCO-projektet, kommer der mange tiltag, som skal sikre, at DAMPA minimerer deres aftryk uden at gå på kompromis med kvaliteten af akustikløsningerne. 

 

"Vi har konstant fokus på at forbedre vores arbejde, så vi kan minimere vores CO2-aftryk. En af de løsninger, som vi kigger ind i, er et "grønnere" aluminium. Sammenligner man vores nuværende aluminium med fx aluminium fra Fjernøsten, så udleder vores materiale fra europæiske leverandører 57 % mindre CO2 pr kg.”, forklarer Mogens Kjærgaard, produktchef hos DAMPA.

 

”Nu kan vi desuden tilbyde en løsning baseret på ”Post Consumer Aluminium” en endnu grønnere løsning. Ved at bruge aluminium, der består af 75 % genanvendt materiale, sænkes CO2-aftrykket yderligere med 69 %. Vi glæder os til at starte produktionen op med det grønne aluminium, og dermed levere endnu grønnere løsninger til den danske byggebranche”, siger Mogens Kjærgaard.

 

Genanvendelse er essentielt

I arbejdet med genanvendt aluminium differentierer man mellem, hvorvidt den genanvendte del kommer fra interne processer eller fra post-consumer, hvor aluminiummet har været ude at leve som produkt. Det grønne aluminium, som DAMPA netop har fået første levering af, består af 75 % post-consumer aluminium.

 

”Da vi sætter krav til, at aluminiummet skal have været ude blandt forbrugerne, så findes der ikke uanede mængder. Det er derfor vigtigt for os at sætte fokus på, at man skal huske at sortere og sende sit affald til genbrug – hvad end det er ved de store byggeprojekter eller hjemme i privaten”, siger Mogens Kjærgaard.

 

Hos DAMPA arbejder man ud fra tankegangen ’Reduce – Reuse – Recycle’. Denne tankegang sætter fokus på bæredygtighed og grønne løsninger i hverdagen, ved nye projekter og i skabelsen af nye produkter.

 

Læs mere om DAMPAs arbejde med bæredygtighed og find deres EPD’er.

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email : dampa@dampa.dk