MK_kunst1

DAMPA sætter bæredygtigheden på dagsordenen

Hvordan sikrer man, at bæredygtighed ikke blot forbliver ved den grønne snak, men er et reelt arbejdsværktøj med gevinst for planeten?

 

Byggeri og anlæg står for knap 40% af CO2-udledningen på verdensplan. DAMPA sætter nu endnu mere fokus på de bæredygtige valg, bl.a. igennem det rette materialevalg og brugen af genanvendelige ressourcer.

 

DOKUMENTATION ER HJØRNESTENEN

Hos DAMPA, der er verdenskendte for deres nedhængte metallofter, er dokumentation hjørnesten i virksomhedens bæredygtighedsrejse, som de har sat et ekstra fart på i de sidste par år. Dette fortæller adm. direktør Michael Nykjær:

 

- Vi har arbejdet med bæredygtighed i en lang årrække. Særligt inden for de seneste år har vi løftet vores fokus på bæredygtighed, og det er nu blevet en helt central del af vores kerneforretning. Det handler bl.a. om at dokumentere bæredygtigheden i vores produktion, produkter og den samlede leverance og samtidig gøre det forståeligt for vores kunder f.eks. i form af beregninger på levetid, miljødeklarationer mv. 

 

HÅNDGRIBELIG BÆREDYGTIG DOKUMENTATION

- For at vi sikrer, at der er vægt bag de bæredygtige ord og der reelt bidrages bæredygtig handling, er det vigtigt, at der tænkes i dokumentation. Hos DAMPA gøres dette f.eks. gennem miljøvaredeklarationer (EPD'er), der bl.a. beskriver levetiden på produkter, samt betyder at alle vores loftløsninger kan bidrage til certificerede byggerier over hele landet, siger Michael Nykjær. 

 

Den fynske virksomhed har tre EPD'er på henholdsvis stål, aluminium og klimalofter. Dermed har DAMPA EPD'er på alle deres loftløsninger.

BÆREDYGTIGT MATERIALEVALG 

DAMPAs kerneprodukt er metal, der i sig selv er et bæredygtigt materiale, der kan bruges igen og igen. Mogens Kjærgaard, produktchef hos DAMPA fortæller følgende om DAMPAs bæredygtighedsfokus: 

 

- Anlægsværdien på metallofter er nok høj, men til gengæld er stål og aluminium nærmest 100% genanvendelige materialer. Vores lofter har en meget lang levetid. De kan problemfrit hænge i mere end 50 år, de har en energirigtig temperaturregulering, og de kan principielt tages ned og sættes op et andet sted, hvis dette ønskes. 

 

Dette betyder, at der både spares økonomiske ressourcer mindskes CO2-udslip, både i produktionsfasen og når man tænker langsigtet, bæredygtigt og totaløkonomisk. 

 

- Det afgørende er hele tiden at have dokumentation, følge lovgivningen til dørs og være selvkritisk i forhold til en altid on-going proces omkring bæredygtighed, slutter Mogens Kjærgaard. 

 

Læs mere om DAMPAs arbejde indenfor bæredygtighed på deres hjemmeside. 

 

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email : dampa@dampa.dk