1613053582-qhk-IMG_1301_1920

DAMPA: Indret med den gode akustik

Sæt akustik i fokus igennem indretningen og opnå bedre indeklima, højere velvære og forøget koncentration. Med de nye væghængte akustikpaneler, DAMPA Silent Board, er det nemt at tænke den gode akustik ind i indretningen - det både i eksisterende byggerier såvel som i projektets opstartsfaser.

 

Moderne livsstil, samme udfordringer

Tilbage i 1951, hvor DAMPAs historie begynder, var det akustiske udfordringer som at sænke lyden fra skrivemaskiner, der var i fokus, for at sænke fejlprocenten og øge effektiviteten. Selvom vi i dag lever i en mere digital hverdag, er de akustiske gener de samme. Er tasturets klikken for høj, printerens brummen for forstyrrende eller snakken i klasselokalet for rungende, sænkes vores koncentrationsevne, vi bliver mindre effektive og vores velvære sænkes.

 

Derfor har DAMPA udviklet DAMPA Silent Board til netop at komme disse udfordringer til livs.

 

IMG_1302

 

Fokus på smukt design og naturens robuste materialer

Med DAMPA Silent Board udnytter man stålets egenskaber til at skabe naturlige overflader tro mod materialet. Der kan derfor opnås rustlook, galvanisering og lign. samtidig med der kan skabes de velkendte standarddesigns i sort, hvid, eller hvilken som helst anden NCS- eller RAL -farve, du måtte ønske.

 

Det unikke ved vægpanelerne er stålets egenskaber, der også byder på en utrolig robusthed, der beskytter akustikpanelerne mod f.eks. buler fra slag og stød. Akustikken kan derfor let og æstetisk optimeres selv på skoler, gangarealer og andre travle områder, der er ekstra udsatte.

 

Groenne_Farver_Samlet
 

Læs også: Interview med Claus Jørgensen, projektrådgiver hos DAMPA: Et smukt designet indeklima

 

Sænk efterklangstiden og opnå de rigtige rammer

Uanset om det er rungen på gangen på skolen, lydniveauet i klassen eller printerens brummen ønsker man hos DAMPA at nedsætte, er akustikkens regler de samme; efterklangstiden skal sænkes, og for at dette kan lade sig gøre, anbefales det at der sættes akustiske elementer på væggene svarende til ca. 20% af rummets gulvareal.

 

DAMPA Silent Board er derfor ideel at tænke ind som et akustisk designelement i rummet, da vægpanelet har en lydabsorbtionsklasse A og sænker efterklangstiden bl.a. igennem stålets perforationsmønster. Dette er en essentiel faktor i at skabe den gode akustik, da hullerne bryder lydbølgerne og skaber passage til den bagvedliggende porøse absorbent. Det er således her den vigtige efterklangstid sænkes, og den gode akustik skabes.

 

Har du brug for input til din akustik, sidder man hos DAMPA altid klar til at hjælpe med akustiske målinger og designløsninger tilpasset dit behov.

 

Graa_Paneler_Korridor_300dpi

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email: dampa@dampa.dk