sven-brandsma-93s6ATWRwm0-unsplash

Sådan indrettet du børneværelset i hjemmet

Det er både sjovt og spændende at indrette et børneværelser, men der er alligevel mange ting som du skal tage højde for i processen. Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at det er barnet værelse og ikke dit eget. Derudover skal det være et sted hvor dit barn kan få lov til at være sig selv, lege og slappe af. Denne guide giver dig et par gode råd til, hvordan dit indretter børneværelset i hjemmet. Hvis du trænger til en lille pause fra indretningen på et tidspunkt, kan du eventuelt læse lidt forskellige spændende artikler ved at se mere her, eller høre en god podcast. 

 

Afdæmpede farver

Børneværelse skal være afslappende for barnet at træde ind i og give plads til fordybelse. Det er derfor en god idé at vælge nogle afdæmpede og rolige farver, når du skal male børneværelset. Her kan du samtidig godt have dit barn med i processen, hvis han eller hun er gammel nok til at have præferencer i forhold til farver. Hvis dit barn for eksempel godt kan lide farven blå, kan du vælge en lys og afdæmpet blå nuance, således at dit barn har noget at sige, samtidig med, at du holder dig til de rolige farver. 

 

Praktiske indretning

På børneværelser skal der generelt være plads til en masse forskellige ting og sager, hvilket betyder, at gode opbevaringsmuligheder er en rigtig god idé. Dette giver barnet mulighed for nemt at kunne rydde tingene væk og dermed holde værelset rent og ryddeligt. For et barn kan orden have stor betydning, selvom det oftest ikke er noget de selv er klar over. Ligesom for voksne kan børn have brug for at have styr på sagerne, således at der ikke er en masse som forstyrrer dem midt i den gode leg. Find derfor nogle gode opbevaringssystember, i form af blandt andet skuffer, hylder, kasser og så videre.

 

Sollide møbler

Ting kan hurtigt blive ødelagt på et børneværelse, og det er derfor en god idé at finde nogle børnemøbler som kan klare vild leg, som gør, at fantasien kan få lov til at udfolde sig. Tænk derfor over materialerne, når du skal ud og købe møbler til børneværelset. Derudover er det også en god idé, hvis møblernes overflader er lette at vaske af, da de hurtigt kan blive lidt beskidte på et børneværelse, hvilket der selvfølgelig også skal være plads til.

 

Kontaktinformation

  • , ,