indretdk - hjemsteddk - 26-10-2020

Nyt gulv? Vælg epoxy

Epoxy gulv er virkelig populært for tiden. Det rustikke look passer godt til de fleste huse, og til den skandinaviske minimalisme og lige linjer står det helt skarpt. Gulvet er utroligt slidstærkt, og er derfor blevet brugt i industrien i mange år, men nu er gulvtypen ved at gøre sig indtog i private hjem.

 

Karismatisk udseende

Epoxygulv vil mange typisk forbinde med lager- og produktionshaller samt store værksteder. Det er ikke just det første, man tænker på, når man tænker på gulvet i sit nye køkken-alrum. Ikke desto mindre er det bestemt en tanke værd. Gulvet er slidstærkt og holder i mange år, uden det behøver andet vedligehold end almindelig rengøring. Det gør det nemt at holde, ligesom det enkle, glatte udtryk gør, at det kan passe til stort set alle typer indretning. Man kan hurtigt få fornemmelsen af, at epoxygulve giver et koldt udtryk, men med bløde møbler med kurvede elementer eller simple gulvtæpper kan man lynhurtigt ændre det billede. Det er desuden muligt at vælge et epoxygulv, der har mønster eller forskellige strukturer, så man kan skabe afveksling i en ellers stor flade.

 

Om at lægge et epoxygulv

Det er muligt selv at lægge et epoxygulv, men det er en rigtig god idé at have lidt gør-det-selverfaring med i bagagen, før man kaster sig ud i det. Er man lidt en handyman, er det dog ikke noget uoverkommeligt projekt, hvis blot man sætter sig ordentligt ind i opgaven på forhånd. Før der lægges et epoxygulv, er det vigtigt, at der er foretaget en grundig rengøring, så der ikke sidder nogen former for rester af skidt på gulvet, da epoxyen i det tilfælde vil binde sig hertil. Epoxyen skal blandes passende af en base og en hærder, så det tørrer flot op, og selve malingen skal påføres i et jævnt lag. Det kan med fordel gøres med en malerrulle.

Kontaktinformation

  • , ,