251 - indretdk

Når du skal flytte sammen med din ægtefælle

Det er altid en spændende tid, når du skal flytte sammen med din nye ægtefælle. Som nygift glæder man sig nemlig altid til at skabe et fælleshjem sammen og komme i gang med sit liv som ægtepar. I denne ekstraordinære tid er kærligheden er højsædet, og man nyder den romantiske og lette stemning. Dette skal man uden tvivl gøre, men samtidigt også gøre sig bevist omkring hvordan flytningen skal foregå.

 

Det kan være en god idé at sætte sig ned og afstemme hvordan man kunne tænke sig forløbet foregik, så man undgår ubehagelige diskussioner senere hen. I dette indlæg kan du derfor læse nogle tips til hvordan i både kan klare det sjove og det kedelige under jeres flytning.

 

Det sjove – tag indretningen med ro 

Når man flytter sammen for første gang, har begge partere typisk lyst at få det gjort til et hjem hurtigst muligt og her er det en god idé at skrue ned for farten. I denne fase vil man nemlig ofte købe mange møbler det samme sted uden rigtig at udforske sortimentet, fordi man skal have det hele hurtigst muligt. Dette resulterer tit i, at man får køb en masse ting man måske slet ikke er så glad for og nogle år eller måneder senere vil undre sig over hvorfor man overhovedet købte det til at begynde med.

 

I forlængelse heraf er det derfor en god idé at aftale, at man tager indretningen med ro og grundigt overvejer alternativerne, når man finder nogle møbler. Hvis I sammen accepterer, at det ikke skal se færdigt ud efter de første par uger, kan I hygge jer med at udvælge nogle helt særlige ting. Disse kan være unikke genbrugsfund, eller møbler med år i bagagen, som eksempelvis antikke vitrineskabe, spiseborde eller andet. På den måde sikrer I jer, at I ikke vil genoverveje indretningen igen efter en kort periode.

 

Det kedelige – husk det praktiske  

Når du flytter sammen med din ægtefælle, skal I naturligvis også huske at få styr på de praktiske spørgsmål i forbindelse med indflytningen og de generelle regelsæt som skal gøre sig gældende imens I bor sammen. Dette kan blandt andet involvere hvem der har ansvar for at betale hvad, eller om I skal have en fælles økonomi, hvor I hæfter lige meget for det hele. Dette er nemlig rigtig godt at have styr på inden indflytningen, så alle er afklarede med hvordan det hele skal hænge sammen.

 

Derudover skal man som ægtepar også forholde sig til mere alvorlige spørgsmål i forbindelse med testamente, som du i øvrigt kan få hjælp til at af Testamente Aalborg, København, Odense og mange andre byer i Danmark. Testamente er et emne som ikke er sjovt at tale om, fordi det omhandler arveforhold i forbindelse med dødsfald. Alligevel er det dog vigtigt at få styr på hurtigst muligt, da det er et juridisk dokument som afgør hvem der skal arve hvad, hvis enten du eller din ægtefælle går bort. Der findes flere forskellige typer af testamenter og forhold som bestemmer hvad der er relevant at kigge på for den enkelte person.

 

Kontaktinformation

  • , ,