indretdk - heyboligdk

Kom godt i gang med hverdagen efter sommerferien

Sommeren er slut og de fleste af os vender tilbage til hverdagen, hvad end det så er arbejde eller skole. Det kan være svært at komme i gang med hverdagen efter en længere ferie, og det er helt naturligt. Sommerferien i 2020 har dog for mange været en del længere end normalt, eftersom COVID-19 har hjemsendt en masse fra arbejde allerede helt tilbage i marts måned, og det er ikke alle der har været i stand til at arbejde hjemmefra. For de personer har ferien været utrolig lang, og derfor er det endnu hårdere at komme tilbage til hverdagen.
På den anden side så har mange også manglet en fast hverdag, da 6 måneder kan været længe at gå hjemme hvis ikke man kan finde noget at lave.

I denne artikel kigger vi nærmere på hvordan man tilvender sig en hverdag igen efter en længere sommerpause, og vi kommer med konkrete bud på hvad man kan gøre for at gøre overgangsperioden mindre hård.

 

Det bedste råd: Stabile sengetider under ferien

Når det gælder om at tilvende sig en hverdag er det sværeste aspekt ofte at skulle op om morgenen igen. Derfor kan man gøre overgangen nemmere for sig selv, ved at gå ordentlig tid i seng allerede før hverdagen starter.

Helt optimalt ville det være hvis man generelt gik tidligere i seng og stod tidligere op. Tænker man over det, så er de sidste timer på aftenen som regel blot spildtid, hvor man alligevel ikke laver noget produktivt, men derimod blot ser tv eller ligger og kigger på sin telefon i sengen. Man kan altså lige så godt gå i seng, og så stå det tidligere op og få noget ud af dagen.

 

Kost og motion holder motivationen i oppe

Hvad end man er klar over det eller ej, så er det blot faktuelt at man er mere produktiv og klar i hovedet hvis man spiser sundt og får motioneret. Så hvis man kan formå at holde sig i gang i sommerferien, og samtidig spise bare en smule sundt, så bliver det altså også nemmere at komme i gang med hverdagen igen.
Yderligere så er det også bevist at man sover bedre om natten når man f.eks. får mindre sukker og får motioneret. At du sover bedre om natten gør det også nemmere at komme op og i gang om morgenen.

 

Skal du stadigvæk arbejde hjemmefra? Opstil optimale rammer

Hvis du er blandt dem der stadigvæk ikke må møde op på arbejde, eller er blevet sendt hjem igen i forbindelse med bølge 2 af COVID-19, så kan du opstille nogle gode rammer derhjemme for dig selv til at optimere dit arbejds-flow.

Har du et kontor kan du anskaffe dig et hæve sænkebord og en god kontorstol til at gøre det mere behageligt at arbejde hjemmefra. På heybolig.dk kan du finde en masse inspiration til hvordan du f.eks. kan indrette dit kontor og generelt også resten af hjemmet.

Kontaktinformation

  • , ,