1162-L1012 - Indretdk

Indret dit hjem med en biopejs

En biopejs er til dig, der både tænker på miljøet og rengøringen derhjemme. Hvor en almindelig pejs eller brændeovn vil efterlade masser af sod og aske, som du skal rydde op, så sviner en biopejs minimalt, eftersom den brænder bioethanol af. Hyggen går den dog ikke på kompromis med. Læs videre og lær mere om, hvordan du kan indrette din stue med en biopejs.

 

Savner du hyggen fra en almindelig pejs, men orker ikke besværet? Der er så meget, du skal rydde op og holde styr på lige fra træ, optændingssprit, gamle aviser og tændstikker. Og så er der røgen, soden og asken, som sætter sig alle steder og bare sviner. Det findes der heldigvis en løsning på.

 

En biopejs er en pejs, der giver dig åben ild lige som almindelig pejs eller brændeovn, men den udleder bare et minimum af affaldsstoffer i processen. Det betyder, at den både er lige så god for udeklimaet, som den er for dit indeklima. Biopejs-shop er en webshop, hvor du kan se alle de biopejse, der findes på markedet. Du kan finde den, der passer lige til dig.

 

lina-trochez-ktPKyUs3Qjs-unsplash Hold hænderne rene med en biopejs. Foto: Unsplash

 

Hvad er en biopejs?

En biopejs er en pejseinstallation, der brænder bioethanol af. Det betyder, at der er åben ild, men i et aflukket rum, der er let og enkelt at kontrollere. Der findes biopejse i rigtig mange varianter, og du kan få nogle, der imitere en helt almindelig pejs, men også nogle, der bygges ind i væggen, eller som kan transporteres rundt som et lille bord til både indendørs og udendørs brug.

 

Bioethanol er en slags alkohol, der ikke kan indtages, men kun brændes af. Den er lavet på organiske materialer som majs og kartofler og andre afgrøder med et højt indhold af stivelse. På den måde er fremstillingsprocessen ikke meget anderledes, end når der skal fremstilles almindelig alkohol. Der er stor forskel på slutproduktet. Bioethanol efterlader ikke mange affaldsstoffer i luften, men afgiver kun energi i form og ild og varme. Her er der ingen tømmermænd i vente.

 

Fordele ved en biopejs

Du tænker måske, at der intet er som en pejs med åben ild fra afbrændt træ. Når det gnistrer og knitrer, og gløderne springer rundt, så er der intet, der kan måle sig. Det kommer an på, hvordan du ser på det. Har du aldrig været træt af at rengøre en brændeovn fyldt med aske?

 

Med en biopejs får du åben ild, som du ikke behøver at rydde op efter. Det betyder, at det eneste, du faktisk skal tænke over, er, hvordan du får frisk luft til din biopejs. Mange biopejseinstallationer har alligevel en indbygget udluftningskanal, som er nødvendig, før flammen kan brænde optimalt. Du får altså det hyggelige element ved den åbne ild, men sparer alt besværet, der normalt forbindes med aske, sod og røg.

 

Derudover er bioethanol et organisk materiale, og den CO2, som den udleder, er allerede bundet op på planter og afgrøder. Det betyder at bioethanol er et CO2-neutralt materiale, der ikke udleder flere drivhusgasser ud i atmosfæren, end der bliver trukket ud af afgrøderne. Derfor er bioethanol et af de mere miljøvenlige valg, både når det kommer til indeklima og udeklima.

 

Du kan også få en biopejs med indbygget fjernstyring til, så du kan kontrollere fra din telefon eller en helt almindelig fjernbetjening. Så kan du ligge i sofaen eller sengen og tænde op uden at røre andre fingre end den, du trykker på knappen med.

 

raindrops-828954_1280Når regnen falder udenfor, så tænd op i biopejsen derhjemme. Foto: Unsplash

 

Find en biopejs til dig allerede i dag

Du kan indrette dit hjem med en biopejs lige som du har lyst til. Hvis du vil installere den i væggen, så er der rig mulighed for den, men du kan også hænge den op. En mobil biopejs kan du også købe, så kan du tænde op for den ude på terrassen og forlænge de varme sommeraftener til lidt ud på efteråret. Vær opmærksom på at en udendørs biopejs kræver lidt mere varetagelse end en indendørs, da den i så fald vil være udsat for vind og vejr. Du kan derfor købe beskyttelsesomslag til.

 

En biopejs er til dig, der gerne vil bevare hyggen fra en almindelig brændeovn eller pejs, men samtidig ønsker en mere praktisk løsning, som du både kan flytte rundt på og placere, hvor du vil. En biopejs er en rigtig god løsning, både når det kommer til indeklima og udeklima, og der er ingen sundhedsskadelige bivirkninger med en biopejs på samme måde, som der kan være med en almindelig.

 

På hjemmesiden kan du gå på opdagelse i den verden af biopejse, der venter på dig. Du kan læse mere den seneste pejseteknologi med elpejse og vandpejse, og selvfølgelig finde pejse og brændeovne i alle mulige slags, lige fra helt almindelige til de nyeste.

 

Kontaktinformation

  • , ,