indretdk - jysktagkompagnidk

Gode råd til en lavere varmeregning

Er du træt af en alt for høj varmeregning? Der er heldigvis meget, du kan gøre for at sikre en lavere varmeregning. Nogle kræver investeringer i boligforbedringer, imens andre blot kræver at du ændrer din adfærd. Læs med her og find ud af, hvordan du kan bidrage til en lavere varmeregning.

 

Investér i isolering af boligen

Det er faktisk investering i isolering, der giver den største besparelse på varmeregningen. Det kan f.eks. være investering i hulmursisolering, nye vinduer og døre, nye gulve eller et nyt tag. Det er alt sammen projekter, der sørger for at holde varmen inden i boligen frem for at ”fyre for gråspurvene”. Selvfølgelig er hulmursisolering eller et nyt tag en større investering, men det er i langt de fleste tilfælde en god investering, som faktisk kan spare sig hjem på en årrække. Det skal også lige nævnes, at et nyt tag eller hulmursisolering jo ikke kun viser sig på varmeregningen. Det forhøjer også gensalgsværdien og kan dermed give dig en ekstra skilling, når du sælger huset igen.

 

Opgradér varmekilden

Varmekilden har selvfølgelig også indflydelse på varmeregningen. Et gammel olie- eller gasfyr er nemlig en meget dyr løsning – og der er derfor mange penge at spare, hvis du investerer i alternative energiformer, som f.eks. en varmepumpe. En varmepumpe er et varmeanlæg, som bruger varmen i luften eller jorden til at opvarme boligen. Varmepumper kan installeres i alle slags huse, der generelt er godt isolerede. En anden opvarmningsmetode, der også er blevet meget populær, er pillefyret. Det er en nem og billig løsning, som samtidig også er CO2-neutral.

 

Ændre din adfærd

Der er også meget, du selv kan gøre for at sikre et lavt varmeforbrug. Du kan f.eks. sætte et termometer eller en termostat op i huset, så du bedre kan holde styr på, hvor varmt der reelt er i huset. Det gør det nemmere for dig at sænke indendørstemperaturen til et fornuftigt tal. Det kan faktisk give en besparelse på op til 5 procent om året, hvis du sænker indendørstemperaturen med bare én grad. Det er derudover også en god idé at slukke varmen og lufte grundigt ud tre gange om dagen.

Kontaktinformation

  • , ,