indretdk - wwwtinekhomecom - 08-03-2021

Få en indretning med pust af de sydlige egne

Trænger du til at drømme dig lidt væk og få følelsen af at leve i sydens sol med en lækker sandstrand nedenfor terrassen? Sandstranden kan du måske ikke lige opfinde, men du kan gøre meget ved din indretning, der kan få den til virkelig at spille.

 

Køb bambus møbler hos Tine K Home. Så kan du få fyldt dit hjem med møbler, der er lette og giver det pust af sydlige egne, du måske længes efter. Der findes mange forskellige, og de kan alle gøre noget godt for dit hjem. Egetræsmøbler har mange fordele, de holder længe og er meget stabile, men det er også møbler, der godt kan virke tunge som en del af indretningen og som gør det svært helt at finde det luftrum, du længes efter. Her kan bambus være med på beatet. Det er et meget spinkelt materiale, men samtidig er det enormt holdbart.

 

Afslørende materiale

Bambus er et materiale, der modsat mange andre natursorter afslører rigtigt meget om dets ophav. Langt de fleste møbler i træ er slebet ned, så overfladen fremstår glat og lige. Her er bambus helt anderledes, og med dens opbygning kan man se både ridser, skræmmer og afskårne grene, der har siddet på den. Det handler om, at bambus i udgangspunktet ikke slibes ned, men bruges, som det ser ud, når det skæres ned. Det giver møblet charme og er med til at sikre, at det ikke er muligt at finde to helt ens møbler.

 

Bambus er en plante, der kan bruges til bæredygtige møbler. Det er den plante i verden, der vokser hurtigst, og derfor er den med til at spille positivt ind på CO2-balancen. Det kræver ikke gødning at dyrke bambus, og det reproducerer sig selv, så man kan lynhurtigt få en stor plantage med materialer til mange forskellige møbler uden en masse kemikalier.

 

Bambus skal passes og plejes

Når du får et møbel, skal det vedligeholdes, præcist lige som alt andet i naturmaterialer også bør blive det. Når du køber et bambusmøbel, medfølger der et betræk, der anbefales at bruge, så træet er beskyttet. Det gælder blandt andet over et bord, når det ikke bruges, eller som betræk på stolesædet. Også solsengene i bambus kan dækkes ind, så de har så lang levetid som muligt.

 

Bambusmøblerne er behandlet med en træolie, der beskytter mod råd og svamp. Skulle der alligevel opstå problemer med træet, der måske får en form for svamp, kan det spules med højtryk eller det kan vaskes helt i bund med en svamp og sæbevand. Herefter kan møblet igen behandles med den træolie, der er brugt på det tidligere, og du vil stå med et møbel, der er så godt som nyt. Det er en proces, man skal være klar på, men det er sjældent, den skal udføres. I udgangspunktet er det altså en type af møbler, der ikke kræver det helt store, så længe de holdes væk fra de værste storme eller regnvejr.

Kontaktinformation

  • , ,