Køkkenbelysning (002)

Den nordiske boligindretning er et populært valg

I Danmark opholder vi os meget indendørs, da vores klima ikke er beregnet til, at vi kan befinde os ude i det fri konstant og hele tiden. Derfor betyder vores bolig meget for os.

Vores bolig er vores frirum, hvor vi skal føle os godt tilpas og have muligheden for at få ny energi. Det betyder, at vi stræber efter at have det perfekte hjem for os hver især. Hvordan det ser ud, er typisk meget forskelligt. Nogle danskere ynder at have møbler fra specifikke møbelproducenter, mens andre er glade for loppefund.

 

Indretningsstilen er i højsædet

Indretningsstilen er i højsædet i mange danske hjem, fordi det er så vigtigt for os, at den matcher vores personlige stil. I dag kan det være svært at sige, hvilken indretningsstil der er den mest populære, fordi det alt sammen er en personlig smag.

Der findes et hav af forskellige boligtrends og indretningsstile, som går lige fra en retrostil til en minimalistisk indretningsstil. Det kan også være en romantisk stil eller en nordisk indretningsstil. I en del år har det dog været den skandinaviske og den nordiske indretningsstil med et minimalistisk islæt, der har vundet de fleste danskeres hjerte.

 

Hvad er en nordisk boligindretning?

I en nordisk boligindretning er der fokus på træ, natur, lys og afdæmpede farver. Skal du have en nordisk stil, bør du altså bringe naturen ind i dit hjem. Det gør du eksempelvis ved at vælge møbler i træ. Fåreskind og andre ting, der er i naturlige materialer, passer også perfekt ind i stilen. Det handler nemlig om, at du skal føle dig tættere på naturen også i den lange og mørke periode.

Afdæmpede farver giver ro og balance i en bolig. Når du skal vælge nedtonede farver, ligger det lige til højrebenet at kigge nærmere på farver, der er i naturen. For at skabe kontraster kan du anvende de forskellige farver fra naturen i både en lysere og en mørkere version. Husk at det gælder for alle farverne i din bolig – væggene, møblerne, materialerne og boligtilbehøret.

Det er vigtigt, at din bolig fremstår lys og venlig, så snart du træder ind ad døren. Det er nemlig også en del af den nordiske indretningsstil. Du bør derfor hælde til hvide vægge, et lyst interiør samt masser af lamper og naturligt lys.

Du må altså aldrig lukke lyset ude med eksempelvis store, mørke og tunge gardiner. Du bør i stedet vælge en lysere og lettere løsning. Brug masser af forskellige lyskilder, så du kan opretholde det lyse look, når mørket falder på.

 

Gå efter en lys og varm indretning

Det kræver en lys og varm indretning, når den nordiske indretningsstil skal følges til punkt og prikke. Du har derfor brug for mange forskellige lyskilder for at opfylde dette krav. Det naturlige lys, der kommer ind fra vinduerne i din bolig, er nemlig desværre slet ikke nok, når den mørke periode sætter ind.

Masser af lamper i hele dit hjem kan blive en dyr fornøjelse, når det kommer til elforbruget. Det er derfor en fordel for dig at bruge flere forskellige LED-produkter fra Plusled, der er mere energieffektive samt eventuelt dæmpbare LED-pærer.

Kontaktinformation

  • , ,