indretdk - wwwelvvsdk - 27-11-2020

Beroligende elementer til indretningen af dit soveværelse

Soveværelset er det sted i hjemmet, hvor du skal have dit helle. Her skal du kunne trække dig, når du trænger til fred og ro, og så skal selvfølgelig også kunne sove både tungt og trygt herinde.

 

I denne artikel har vi forsøgt at give dig nogle ideer til, hvordan du kan få et mere hyggeligt og beroligende soveværelse, som gør det nemmere for dig at slappe af.

 

Dæmpet belysning får dig ned i gear

Vores hjerner og kroppe har lært at associere lys med dag og mørke med nat. Det er nemlig helt naturligt. I dag er vi dog så vant til at have god belysning, at vi aldrig kommer til at opleve mørket falde på. Derfor bliver det også sværere at komme ned i gear.

 

For at slappe af kan du altså indrette dig med dæmpet belysning som for eksempel:

  • Stearinlys
  • Natlamper
  • Lyskæder

 

Nogle gange kan du dog også have glæde af kraftigere lys, som for eksempel når du står op. Derfor kunne du også have glæde af en led lysdæmper, så du selv kan styre det.

 

En behagelig seng med gode puder og dyner

Omdrejningspunktet i et hvert soveværelse må være sengen. Det er nemlig her, du sover, men for mange er det også et sted, som bruges til at slappe af – måske ved at læse en bog eller se en film.

 

For bedre at kunne slappe af bør du altså også se til sengen. Det er nemlig vigtigt, at du ligger godt, når du sover. Derfor er en god seng vigtigt. Puder og dyner kan også have en stor betydning.

 

Hvis du også kan lide at sidde i sengen, kunne du også have det i mente. Med en elevationsseng kan du hejse enden af sengen, men du kan også bare købe dig en sengegavl eller nogle gode puder for bare at kunne sidde bedre.

Kontaktinformation

  • , ,