<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=189681228041728&amp;ev=PageView &amp;noscript=1"> Logistikken kom på en prøve

Logistikken kom på en prøve

Annonce

 

At levere store glasskillevægge kan i sig selv være en logistisk udfordring. Men når man skal levere til en byggeplads midt i et trafikeret område i Århus midtby og samtidig levere helt op til 22. etage, er der ikke plads til fejl.

 

Tekst af Annika Lillelund Fauli

 

- Den største udfordring har helt klart været at finde ud af, hvad der skal leveres, og hvornår vi kunne levere det. Byggepladsen ligger midt i Århus midtby, så vi kunne ikke komme med en stor kran og løfte vores glaspartier ind, som det passede os. Når du kraner glas ind på 22. etage, er der ikke plads til fejl af nogen art. Der er man nødt til at være sikker i sin sag.

 

Sådan fortæller salgschef hos DEKO loft + væg p|s, Niels Kristensen, da jeg spørger ind til hvilke udfordringer, der har været med at levere de kæmpe glaspartier til Århus’ højeste hus.

 

DEKO har bl.a. leveret og monteret omkring 1600 m2 glasvægge og 400 døre til huset, og det har været en spændende udfordring for virksomheden. Der var lidt erfaring at trække på – både i forhold til bygherre, Hans Lorenzen, men også til at bygge i højden. Niels Kristensen fortæller:

 

 - Vi har tidligere leveret og monteret til Hans Lorenzens andet højhus, Europahuset. Så vi kender hinanden godt. Men der er nu alligevel forskel på at krane glas op på 8. etage og så på 22. etage.

 

Transparens i huset og høje døre

Arkitektfirmaet, Arkitema, som har stået bag udformningen af City Tower, havde et helt klart ønske om transparens i bygningen. Med fokus på vinduerne og udsynet over Århus by, var ønsket at få et så stort lysgennemfald som muligt i huset. Niels Kristensen fortæller:

 

- Arkitema er sluppet godt fra opgaven, og resultatet er blevet meget smukt. Lyset strømmer ind gennem huset. Vores glasvægge gør, at man kan overskue en hel etage. Der er selvfølgelig en midterkerne med elevator, men ellers er der frit udsyn, og det var også Arkitemas ønske.

 

Dørene i huset er leveret med overblok, som får dem til at se højere ud, end de virkelig er. Også her havde Arkitema en klar ide om, hvordan det skulle se ud. Med få justeringer leverede DEKO de specialfremstillede døre, og sammen med de store glaspartier giver det et strømlinet udtryk, eller som Niels Kristensen udtrykker det: Med de høje døre viser man, at man har styr på sagerne.

 

Ros til KPC Byg

Siden september 2012 har DEKO haft folk på byggepladsen. I spidsbelastningerne har op til 12-14 mand været fast på pladsen. At skulle koordinere folk, kørsel, kranføring, leverancer samt hvilke leverandører, der må komme med hvad og hvornår, har fungeret godt. Niels Kristensen uddyber:

 

- KPC Byg har gjort et godt stykke arbejde i forhold til logistikken. Når man bygger i højden er det meget vigtigt, at alt planlægges nøje, for etagerne lukkes efterhånden, som du bygger opad. Men her har KPC Byg været præcise i deres planlægning. Ellers kunne det ikke lykkes.

 

Niels Kristensen fortsætter:

 

- Vi har selv måtte revurdere, hver gang vi har færdiggjort en etage og rykket videre op i huset. Langsomt som huset voksede opad, har vi set på den netop færdiggjorte etage: Har vi det rigtige med os, er der noget, der kunne blive bedre eller mere præcist? Du vil ikke stå på en lukket 20. etage og mangle noget, fordi du ikke har været opmærksom. Så hellere tage tre glaspartier for meget med og hakke dem i stykker end at mangle to.

 

Århus City Tower står nu med smukt lysindfald fra de mange glasvægge, og spørger man Niels Kristensen, om han har mod på at bygge flere højhuse, er svaret et rungende JA, men som han siger:

 

- Det er jo ikke hverdagskost at bygge huse på over 20 etager. Men nu ved vi, at vi kan mestre opgaven, så vi er klar til de andre højhuse, som er på vej omkring Århus City Tower.