Rødt-hvidt aftryk på Stockholms møbelmesse

Annonce

Stockholm Furniture & Light Fair

 

Stockholm Furniture & Light Fair, der fandt sted 4.-8. februar, rummede næsten 700 udstillere fra 30 forskellige lande. Et af landene var naturligvis Danmark, som denne gang var talstærkt repræsenteret med hele 97 udstillere – en pæn stigning i forhold til sidste messes 87 udstillende danske virksomheder. Endvidere var messens Guest of Honour for første gang fra Danmark, og de fleste besøgende på messens nye blog var danske.Det rød-hvide aftryk var mere markant, end det plejer, på Stockholm Furniture & Light Fair - verdens største præsentation af skandinavisk og nordisk møbel- og lysdesign. Hver syvende stand på den store var dansk, så de 35.654 besøgende havde rig lejlighed til at studere både klassiske og spritny danske møbeldesigns.

Knap 800 af de besøgende kom fra Danmark, hvilket var en lille stigning. Og i det hele taget blev dette års messe mere international end nogensinde tidligere med besøgende fra hele 90 forskellige  lande – 20 flere end sidst. De internationale besøgende tegnede sig for hele 27 procent af faggæsterne.

Dansk æresgæst
For 11. år i træk havde Stockholm Furniture & Light Fair inviteret en velrenommeret, international designer / designstudio til at skabe en speciel lounge i messecentret Stockholmsmässans entréhal. Denne gang gik opgaven til det dansk-italienske designstudio GamFratesi, som har haft en kometkarriere, og som nu har hele verden som sit arbejdsområde.

Stor interesse
Pressens interesse for Stockholm Furniture & Light Fair er altid stor, og i år blev der akkrediteret 1.129 medierepræsentanter fra hele verden.

Interessen var også stor på de sociale medier. Messen har sammen med Stockholm Design Week 12.300 venner på Facebook, og i løbet af messedagene kom der cirka 1 tweet hverandet minut om messen, og på Instagram blev der publiceret cirka 5.800 billeder.  På messens nye blog kunne der også konstateres et rødt-hvidt aftryk, da bloggen op til og i løbet af messen var domineret af danske besøgende.

Foruden de mange aktiviteter på messen tiltrak også Stockholm Design Week inde i City mange besøgende til de cirka 100 forskellige arrangement, der blev afholdt i den indre by primært for fagfolk.

Nogle nye trends
Messens nye område Twelve, hvor 12 etablerede formgivere viste, hvad der var typisk for netop deres formsprog og idéverden, fik meget positiv opmærksomhed. Her blev også en ny tendens synliggjort, nemlig designerens udvidede rolle som en iværksætter, der i højere grad end tidligere tager sin skæbne i egne hænder. Andre trends, man talte om på messen, var meget træ, dæmpede farver, skind og opdaterede klassikere.

Nyt messelayout
For at gøre det endnu mere interessant og overskueligt for indkøbere, arkitekter og designbesøgende er det besluttet at ændre messens layout med virkning fra messen i februar 2015. De vigtigste ændringer bliver en udvidelse af området for contract- og designmøbler samt lys, som hidtil primært har været at finde i den store Hal A. Fra og med næste messe vil disse møbler rummes i både Hal A og den lidt mindre Hal B, mens udstillerne i Hal C udelukkende vil præsentere møbler og belysning til private hjem.

Næste Stockholm Furniture & Light Fair finder sted 3.-7. Februar 2015