Skateboards, dansk design og møbelkollektion

Annonce


For 12 år siden blev den første skateboardstol bygget af kammeraternes nedslidte skateboards på et gammelt værksted - nu er skateboard stolen BoardChair blevet "Danish dansk design", I'M:Board har en stor kollektion af møbler og interiør af skateboards er på tegnebrættet og er klar til at udfordre den konservative danske møbelindustri.

Kasper Bugge Møller har haft rødderne solidt plantet i skateboardmiljøet siden 1980'erne, men da skateboard interessen blev nedprioriteret til fordel for familielivet omdannede han de gamle skateboards til en skateboardstol - en stol der dagligt mindede ham om tiden som ung i det aalborgensiske skateboardmiljø.

Dette var således den første udgave af et unikt og utraditionelt møbel som både var klassisk i designet, innovativt og afspejlede hans egen personlighed. Årene gik og en sensommeraften i 2012 blev skitsen atter fundet frem med ny spirende lyst til at skabe og designe.

 I samarbejde med Rasmus Arendt-Nielsen blev I'M:Board Skateboard Furnitures til en realitet og med hjælp fra en række dedikerede Nordjyske møbelsnedkere blev skateboardstolen raffineret.

Efter 29 prototyper er vi nu endelig nået frem til et resultat vi er stolte af. Vores primære inspirationskilde udspringer fra vores fascination af skateboardet og dets smukke kurver og udformning der går igen igennem hele designet. Tanken bag den håndlavede Board:Chair har været at skabe et møbel, som både er lækkert at se på og behageligt at sidde i. Stolen består af fire i skateboards bambus sammensat med et ergonomisk udformet stel i møbelbirkefiner. (Kasper Bugge Møller)

Opmærksomheden har dog overrasket de 2 iværksættere, som naturligvis havde håbet at møblet blev vel modtaget men havde ikke turde drømme om en start som den de har haft. " "Opmærksomheden har været overvældende, specielt taget vores meget begrænsede antal salgs-og kommunikationskanaler i betragtning. Hidtil har møblerne udelukkende blevet solgt gennem vores hjemmeside, og vores eneste kommunikationskanal har været Facebook hvor vi har inddraget vores "følgere" i hele processen fra ide til produkt. Som alle andre virksomheder laver vi også fejl og vi vil derfor ikke fremstå fejlfri på de sociale medier. Derimod inddrager vi hellere vores følgere og hele processen, inddrager dem i beslutningerne og deles såvel glæder som udfordringer med dem. Dette har til vores store overraskelse spredt sig som ringe i vandet og vi er blevet kontaktet af virksomheder der ønsker at sælge skateboard stole i såvel Europa som USA. Interessen er overvældende, men vi skal arbejde ekstra hurtigt for at efterkomme efterspørgslen - så snedkeren må på overarbejde. Vores kunder må forvente en leveringstid på op til 3 uger, da møblerne alle er håndlavede hos vores lokale møbelsnedker. Vi kan derimod garantere et unikt møbel med sjæl!" (Rasmus Arendt Nielsen)


Positiv modtagelse i branchen
Stellet og hynderne til stolen er lagt i hænderne på lokale møbelproducenter i form af en snedkermester fra Flauenskjold nær Dronninglund og Gabriel A/S. Dermed bliver slutproduktet dyrere, end hvis hele produktionen var outsourcet til lavtlønslande. Kasper Bugge Møller og Rasmus Arendt Nielsen har dog fra starten været fast besluttede på, at kvaliteten skulle være i orden, ligesom de ønsker at være tæt på fremstillingsprocessen.

 "Vi kan hurtigt hoppe ind i bilen, køre en tur op til Flauenskjold og snuppe en kop kaffe med snedkermesteren for at høre hans idéer og input, fortæller Rasmus Arendt Nielsen, som mener, at netop den attitude er den overvejende grund til, at kollegaerne i træ- og møbelindustrien har taget godt imod I'M:Board-drengene.

"Mange i branchen synes, det er fedt med noget nyt. Sådan virker det på den reaktion, vi har fået hidtil. Men vi har også fra starten haft stor respekt for møblet og været tro mod både design og materiale. Hvis vi bare havde fået en fiks idé og så fremstillet møblerne billigst muligt ovre østpå, så havde modtagelsen nok været en anden.

Planen er at lancere en hel kollektion af skateboard-møbler, og designeren hos I'M:Board, Kasper Bugge Møller er netop i gang med at raffinere designet til en fodskammel, bogreoler, belysning og havemøbler - alle lavet af skateboards.

På nuværende er I'M:Board på vej ud i til detailforretningerne, og har nøje udvalgt 15 forretninger i Danmark som de ønsker skal sælge produkterne.

"Vi har brugt enormt meget tid på at afsøge Vi ønsker at I'M:Boards produkter skal sælges hos et meget begrænset antal forhandlere, som vi tror på har det rette DNA til at formidle sjælen og historien bag I'M:Boards produkter" (Rasmus Arendt Nielsen)