Godt indeklima giver glade elever

Annonce

Godt indeklima giver glade elever


God luftkvalitet er vigtigt for et sundt indeklima. Det er særlig vigtigt på skoler, når eleverne skal yde deres bedste og få det optimale ud af undervisningen. 

 

Adskillige danske skoleelever oplever dagligt koncentrationsbesvær og hovedpine på grund af dårlig luft og indeklima i klasselokalerne.
 

Ofte er byggematerialer med for meget kemi med til at forværre indeklimaet. Mange byggematerialer udleder med tiden skadelige kemikalier. Det kan give, dem der opholder sig i lokalerne, gener og nedsat komfort. Det kan ligeledes forårsage en række symptomer og skadelige indvirkninger på helbredet såsom øje-, næse-, hals- og hudirritation, hoste, hiven efter vejret og allergiske reaktioner.

 

Den Globale Astma Rapport fra WHO estimerer, at mere end 334 mio. mennesker lider af astma verden over, og 14 % af børn i hele verden oplever astmasymptomer.

Børn indånder mere luft pr. kilo kropsvægt end voksne, derfor inhalerer børn langt højere doser miljømæssige giftstoffer, der findes i luften både inden- og udendørs.
Det er derfor særdeles vigtigt, at der er fokus på at bruge så miljøvenlige byggematerialer på skoler og daginstitutioner som muligt.

 

En af de virksomheder, der har specialiseret sig i miljøvenlige byggematerialer, er Ecophon. De udvikler og producerer akustikløsninger, som skaber god lyd i rum, og som er fremstillet med minimal brug af kemikalier. Udledningen af formaldehyd ligger derfor langt under lovkravene.

”Når det gælder luftkvaliteten indendørs, hvor vi opholder os 90 % af tiden, er det vigtigt, at kravene til byggematerialer efterleves. Særligt på skoler, hvor børn opholder sig mange timer hver dag”, siger Anders Lisberg Petersen, Business Unit Manager Ecophon Danmark.


Ecophons akustikløsninger er lavet af 3.-generation glasuld, hvor bindemidlet er plantebaseret. Der tilsættes ingen formaldehyd og derfor heller ingen kemikalier til at nedbringe mængden af formaldehyd. Udledningen af formaldehyd fra Ecophons produkter er særdeles lav, og de lever alle op til den krævende California Emission Standard. Derudover lever 96 % af produkterne op til den franske VOC A+ standard, der er branchens skrappeste.


Læs mere om akustik og indeklima

Kontaktinformation
Saint-Gobain Ecophon A/S
Hammerholmen 18E
2650 Hvidovre
Tlf:+45 36770909
Email:  
Godt-indeklima-giver-glade-elever