Vær med på moden - skift kulgrillen ud med gasgrill!

Annonce

 

Sommeren er over os, og hvis der er noget, som vi danskere forbinder med sommer og sol, så er det pølser på grillen og en kold øl på bordet. Grill-relaterede retter er nærmest nationalretter, når man begiver sig rundt i det danske sommerlandskab, og det er på mange måder en konkurrence om, hvem der har det bedste udstyr. Man ser ofte, at naboerne skifter deres grill ud på samme tid, da de nødigt skal stå tilbage for hinanden, og hvis du også har tænkt over at købe en ny grill, så bør du helt sikkert lade det være en gasgrill. Kulgrillen er passé, og hvis du tager din madlavning alvorligt, så er det gasvejen, du skal gå!

 

Grill hele året rundt - det tager ingen tid!

Gasgrillen har vundet meget stor udbredelse over den seneste årrække, og selv hardcore kul-elskere er efterhånden begyndt at se det smarte i gassens fleksibilitet. Dette skyldes måske også til dels, at man nu kan finde forskellige aromaer, der alligevel kan give kødet en forkullet smag, når du steger det på din gasgrill - du får altså det bedste fra begge grill-verdener.

 

Den helt store grund til gasgrillens indtog er, at du kan grille lige, når du har lyst. En gasgrill kræver ingen forberedelse, og du tænder bare for den, hvis du pludselig får lyst til at grille en ellers kedelig kotelet en ganske almindelig, onsdag aften. Med en kulgrill tager det typisk i hvert fald en halv times tid, førend grillen er klar til brug, og denne barriere gør ofte, at man ikke griller så meget, som man egentlig har lyst til. Hvis du køber en fornuftig gasgrill, så kan du altså grille, når du har lyst og på alle tider af året - dermed kan du løfte din madlavning til sommerhøjder i selv januar måned!

 

Mere jævn varme, der er let at styre!

En anden grund til, at det er blevet utrolig moderne at bruge gasgrills fremfor kulgrills er, at en gasgrill simpelthen er lettere at bruge. Med en kulgrill skal du altid sørge for, at kødet får både direkte og indirekte varme, som kræver, at du flytter rundt på kullene, hvilket ikke nødvendigvis er nemt, når de brænder mellem hænderne på dig. Dette klares let som en leg med en gasgrill, hvor du ofte bare drejer på en regulator for at ændre varmen.

 

Herudover er det meget sjældent, at man brænder maden på, når man bruger en gasgrill. Dette skyldes, at temperaturen holdes konstant med den rette tilførsel af gas, hvilket selvsagt gør grillen meget mere pålidelig i brug. Hvor godt temperaturen holdes afhænger dog af den model, man vælger, og derfor bør du konsultere en test af gasgrills, inden du vælger den model, der skal stå i din baghave!

 

Køb ikke blot den dyreste model!

Som med alle andre stykker udstyr, så er der naturligvis en sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det kommer til gasgrills - men det er ikke altid den dyreste model, der passer bedst til dine behov! Meget ofte kommer de dyreste gasgrills med en lang række funktioner, som måske er mere rettet mod professionelle kokke, og som måske er en anelse for avancerede til daglig brug. Derfor bør du sætte dig ned og finde ud af, hvilke behov du har, og hvilken gasgrill der bedst opfylder disse behov. Igen vil vi klart anbefale dig at se nærmere på en test af gasgrills, inden du kaster dig ud i et køb. Der er nemlig rigtig mange fornuftige grills på markedet, og du behøver ikke nødvendigvis at købe den dyreste model for at få god valuta for pengene!

 

Du kan altid som en ekstra sikkerhed udstyre dig selv med et stegetermometer, så ved du i hvert fald hvor lang tid dit kød skal have på grillen!

 

Skift din kulgrill ud med en gasgrill i dag og udnyt det herlige, danske sommervejr - uanset om det er sol eller regn, så er sommervejr = grillvejr!