Ny service giver billigere og mere miljøvenlig indretning af kontorer

Annonce

 

EFGs nye service – Reduce, reuse og recycling – hjælper virksomheder og organisationer, der skal have nye møbler eller nye kontorer, hvor de brugte møbler fjernes på en økonomisk, miljøvenlig og bæredygtig måde.

 

Tekst af Mikkel Weber Sandahl

 

Ved at benytte sig af Reduce, reuse og recycling kan man spare penge ved at sælge de brugte møbler, samtidig med virksomheden styrker sin CSR-profil med donation, ligesom man ved med sikkerhed, at de overskydende dele bliver genbrugt.

 

- Indretning af nye kontorer skal skabe trivsel og effektive arbejdsgange. Men det er også vigtigt at handle miljøvenligt med bæredygtige løsninger og hjælpe andre i samfundet til gavn for den sociale profil. Læg dertil muligheden for at spare penge, uden ekstra besvær, så har du alle fordelene i reduce, reuse og recycling servicen, forklarer Sigurd Leth, adm. direktør hos EFG.

 

Reduce, reuse og recycling i praksis

Ved nye indretningsopgaver danner EFGs eksperter sig hurtigt et overblik over de møbler og inventar, der bliver til overs.  De vurderer, om møblerne kan sælges videre og prisniveauet for møblerne (figur 1). Dernæst vurderer de, hvilke møbler, der kan doneres til skoler, NGOer og andre nonprofit organisationer. Til sidst sørger de for, at de møbler, der hverken kan sælges eller doneres bort, bliver skilt ad og sendt til genbrug eller forbrænding til el (figur 2).

  

   figur 1) Reuse          figur 2) Recycling

 

Hele processen tager fem dage, og der er hverken er overlap af møbler eller mangel på møbler, så folk kan arbejde.

 

Bæredygtigheden i tørre tal

Når reduce, reuse og recycling processen er færdig, og det sidste møbel er kørt væk, får kunden en udførlig rapport. Her står de besparelser, der har været i projektet ved at videresælge brugte møbler og hvor mange penge, der er sparet på at slippe for brug af fragtfirmaer. Men der står også sort på hvidt, hvilke møbler, der er doneret til hvem og hvilke elementer, der bliver genbrugt til f.eks. produktion af cykler eller ny energi på forbrændings­anlægget.

 

Rapporten kan indgå i virksomhedens bæredygtigheds rapport og viser de ofte store økonomiske og miljømæssige gevinster, der er for mennesker og naturen.