Møblerne gifter sig og skaber helhed i indretningen

Annonce

 

I den nye kantine hos DSV er alle bordene hvide laminatborde leveret af den svenske møbelproducent Horreds Möbel. Hvert bord tilpasses til netop den funktion, den skal opfylde og får møblet til at blende ind i resten af indretningen. Møblerne gifter sig.

 

Tekst af Anne Overskov Higgins

 

En talemåde, der siger ikke så lidt om Horreds designstrategi.

 

- Vore møbler skal kunne sættes ind i ethvert moderne kontormiljø og understøtte arbejdspladsens funktion, fortæller Åsa Johansson, som leder virksomheden sammen med sin bror, Per Ola.

Hun bruger selv udtrykket, at ligesom dejlig mad ”gifter sig i munden”, så er det lige præcis det indretningen skal gøre. Møblerne skal ”gifte sig” og blive til en helhed, som både fungerer og er smuk. Hos DSV er det lykkedes at skabe en sammenhængende indretning, der giver ro, og alligevel tilgodeser de forskellige funktioner en arbejdsplads har.

 

Tilbehøret afgør bordets funktion

Udtrykket ”Form følger funktion”, som var den amerikanske arkitekt Louis Sullivans motto, er også i høj grad en tankegang Horreds Möbel arbejder ud fra. De 30 hvide laminatborde hos DSV er samme model, Nomono, men tilbehøret, der indbygges, er forskelligt og afgør dermed bordets funktion. På konference- og projektbordene er f.eks. på en enkel og diskret måde nedfældet kabelbakker med stikdåser til computere og anden teknisk udstyr, hvorimod kantinebordene har bevaret en stor ubrudt flade. Opgaven med DSV har dog ikke krævet de store specialløsninger, som ellers er en af Horreds kerneforretninger.

 

Fokus på kvalitet er gennemgående for virksomheden, der tilstræber en høj design- og håndværksmæssig kvalitet, hvilket giver møbler der holder længe – ja et helt liv. Det samme gælder også for virksomhedens relationer til såvel kunder som samarbejdspartnere.

 

Svanemærket produktion

Miljøbevidsthed står derfor også højt på dagsordenen.

 

- De fleste af vore møbler er svanemærkede, faktisk var vi blandt de første i Sverige, der fik svanemærket vore produkter. Det er vi stolte af, afslutter Åsa Johansson.

 

Og med en stigende efterspørgsel på svanemærkede og bæredygtige møbler ser fremtiden lys ud for Horreds Möbel, der får møbler til at gifte sig og skabe helhed.